Wimbledon: Rubljov szerint diszkriminatív döntés született

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.04.22. 11:19
null
Andrej Rubljov szerint diszkriminatív döntést hoztak a szervezők (Fotó: AFP)
Mint ismert, a wimbledoni bajnokság szervezői Oroszország ukrajnai háborúja miatt nem engedik indulni az orosz és fehérorosz játékosokat az idei tornán. A világranglistán nyolcadik orosz játékos, Andrej Rubljov szerint  diszkriminatív döntés született.

 

Andrej Rubljov korábban, egy dubai meccse után azt írta a televíziós kamerára, hogy „Ne legyen háború!”, most úgy vélekedett, hogy diszkriminatív döntést hoztak a wimbledoni torna szervezői.

„A szervezők érvei értelmetlenek és logikátlanok. Ami történt, az teljes diszkrimináció velünk szemben” – fejtette ki.

Némileg váratlan nyilatkozatot tett közzé ugyanakkor Darija Kaszatkina, az oroszok második számú játékosa, aki szerint vannak a kitiltásnál fontosabb dolgok is a világon.

Közben a fehérorosz sportági szövetség (BTF) jogi lépéseket helyezett kilátásba, szerinte a wimbledoni házigazdák döntése gyűlöletet és intoleranciát fog eredményezni.

„A Fehérorosz Teniszszövetség határozottan elítéli a wimbledoni szervezők döntését. Az ilyen romboló lépések semmilyen módon nem járulnak hozzá a konfliktusok megoldásához, hanem csak gyűlöletet és intoleranciát szítanak etnikai alapon” – áll a BTF állásfoglalásában.

A szövetség hozzátette: a nemzetközi teniszszervezetek jogsértő döntéseikkel aláássák a saját hírnevüket, ezért nemzetközi ügyvédi irodákkal konzultálva keresik annak a lehetőségét, hogy hogyan védjék meg a sportolóikat.

A brit sportminiszter, Nigel Huddleston márciusban úgy fogalmazott: nem örülne, ha „egy orosz sportoló az orosz zászlót lengetné”, miután nyert Wimbledonban, most pedig üdvözölte a szervezők döntését.

A férfi világelső Novak Djokovics őrült döntésnek nevezte az orosz és fehérorosz játékosok wimbledoni kitiltását. Az ukránok legjobbja, a nők között 25. Elina Szvitolina azt javasolta, hogy azok az érintett játékosok, akik elítélik az orosz inváziót, indulhassanak Wimbledonban.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik