Wimbledon: Gálfiék maratoni rövidítés után estek ki

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.07.01. 17:03
null
Gálfi Dalma (Fotó: MTI)
Gálfi Dalma és az ukrán Dajana Jasztremszka párosa három játszmában (6:2, 6:7, 7:6) kikapott a Belinda Bencic, Storm Sanders duótól a wimbledoni teniszbajnokság pénteki játéknapján, a női párosok első fordulójában.

 

A még csütörtökön, sötétedésig lejátszott első játszmában, 2:2-t követően a svájci, ausztrál páros egymás után kétszer elvette Gálfiék adogatását, könnyedén hozva 6:2-re az első „menetet”.

S bár a – már pénteki – másodikat is brékkel kezdte, ott rögtön jött a válasz, a szett rövidítésig ment, és abban a végig lépéselőnyben lévő Gálfiék a negyedik játszmalabdát kihasználva egyenlítettek.

A harmadik játszmában 4:3-nál megint megvolt Bencicék brékje, csakhogy Gálfiék semmire nyert fogadójátékkal gyorsan felvették a lépést, és ez a szett is rövidítésbe torkollott.

A maratoni ráadás 34 labdamenetet hozott; kezdetben Gálfiék álltak közelebb a győzelemhez (három meccslabdájuk volt), de nem sikerült beütniük a döntő pontot, ami aztán az ellenfélnek összejött – a hatodik mérkőzéslabdából.

Mint korábban beszámoltunk róla, Bondár Anna a belga Greetje Minnen oldalán, valamint Udvardy Panna és az amerikai Kaitlyn Christian párosa szintén kiesett az első fordulóban.

TENISZ
WIMBLEDON, LONDON (füves pálya, 40 350 000 font)
NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ
Belinda Bencic, Storm Sanders (svájci, ausztrál)–Gálfi Dalma, Dajana Jasztremszka (magyar, ukrán) 6:2, 6:7 (7–9), 7:6 (18–16)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik