US Open: Oszaka Naomi döntős, Serena Williams kiesett

H. D./MTIH. D./MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.11. 07:34
null
Viktorija Azarenka szetthátrányból búcsúztatta el Serena Williamst (Fotó: Getty Images)
A New Yorkban zajló amerikai nemzetközi teniszbajnokság női egyesének elődöntőjében Oszaka Naomi három szettben győzte le Jennifer Bradyt, így 2018 után ismét döntőt játszhat a US Openen. A másik elődöntőben Viktorija Azarenka szetthátrányból fordított, így búcsúztatta a 23-szoros Grand Slam-győztes klasszist, Serena Williamst. A fehérorosz teniszező 2012 és 2013 után harmadszor jutott be a New York-i torna fináléjába.

 

Azarenka a hatszoros New York-i bajnok amerikai Serena Williams ellen nyert a csütörtöki elődöntőben – utóbbinak így ismét nem sikerül megszereznie 24. Grand Slam-sikerét egyesben –, míg Oszaka a torna egyik meglepetésemberét, az amerikai Jennifer Bradyt búcsúztatta.

A pályafutása 20. US Openjén szereplő, 38 éves Serena Williams remekül kezdte a volt világelsők csatáját, a szintén édesanya Azarenka mindössze egy játékot tudott nyerni az első szettben. Ezután azonban a 31 éves fehérorosz már egyszer sem veszítette el az adogatójátékát, Williamset viszont a második játszmában kétszer is, a harmadikban pedig egyszer brékelte, ezzel övé lett a győzelem.

A US Open előtt, ugyancsak New Yorkban rendezett versenyen diadalmaskodó Azarenka GS-tornán most először tudta legyőzni Serena Williamst. Huszonháromszor játszottak, és a fehérorosz játékos mindössze ötödször nyert.

„Remélem, hogy minden anyukát inspirálni tudunk, hogy kövessék az álmaikat” – mondta Viktorija Azarenka.

„Természetesen csalódott vagyok, de mindent megtettem, amit tudtam. Talán nem nyomtam eléggé a gázpedált” – értékelt Serena Williams, aki ezzel újabb esélyt szalasztott el arra, hogy beállítsa az ausztrál Margaret Court 24 GS-győzelemből álló rekordját. Serena Williams a 2017-es Australian Open óta nem tudott diadalmaskodni a négy nagy torna egyikén sem.

Azarenka és a finálé másik résztvevője, a US Open 2018-as bajnoka, Oszaka Naomi is karrierje harmadik GS-trófeáját szerezheti meg a szombati döntőben. Előbbi 2012-ben és 2013-ban az Australian Opent nyerte meg, utóbbi pedig a két évvel ezelőtti New York-i siker mellett tavaly Melbourne-ben nyert.

US OPEN, NEW YORK (53 402 000 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, ELŐDDÖNTŐ
Oszaka (japán, 4.)–Brady (amerikai, 28.) 7:6, 3:6, 6:3
Azarenka (fehérorosz)–S. Williams (amerikai, 3.) 1:6, 6:3, 6:3

A DÖNTŐBEN
Oszaka (japán, 4.)–Azarenka (fehérorosz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik