US Open: Babosék egyórás, Stollárék bravúrgyőzelemmel kezdtek

KLEIN RON (New York)KLEIN RON (New York)
Vágólapra másolva!
2019.08.30. 23:10
null
Babos Tímea párosban simán győzött az első fordulóban Kristina Mladenoviccsal (Fotó: MTI)
Könnyed győzelemmel kezdett a Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős az amerikai nyílt teniszbajnokság (US Open) női versenyében, a magyar, francia duó az ausztrál Jessica Moore és a mexikói Giuliana Olmos ellen nyert 6:3, 6:2-re, kereken egyórás mérkőzésen. Meglepetésre továbbjutott az első fordulóból az Onsz Dzsabur, Stollár Fanny páros is.

 

Babos Tímea nem tud szabadulni Cori Gaufftól. Az MTK teniszezője csütörtökön nagy mérkőzésen kapott ki egyesben a 15 éves amerikaitól, pénteken pedig a „szomszédságában” kellett párosoznia: az első kiemelt Babos, Kristina Mladenovic duó a négyes, Cori Gauff és a szintén amerikai Catherine McNally az ötös pályán játszott.

Miután Gauff egyéni mérkőzéseire a két nagy stadion valamelyikében kerül sor, a sétálójegyesek csak párosban láthatják kedvencüket testközelből, emiatt óriási tömeg gyűlt össze Babosék mellett, hogy szurkoljanak az amerikai kettősnek. Szerencsére sem az ezzel járó ricsaj, sem a csütörtöki vereség miatti csalódottság – Mladenovic is búcsúzott egyesben – nem zavarta meg a két jó barátnőt, akik kereken egy óra alatt 6:3, 6:2-re nyertek az ausztrál Jessica Moore és a mexikói Giuliana Olmos ellen az első fordulóban.

„A hosszú egyesbeli mérkőzést követően fél egy körül értem vissza a szállásra, utána a fizioterapeuta kezelte a lábam és a vállam, mire elaludtam, lehetett nagyjából fél három. Mivel itt, New Yorkban kell megcsináltatnom a kínai vízumomat a következő versenyekre, reggel hétkor fel kellett kelnem, hogy elmenjek a követségre érte, aztán kiérjek a pályára, tehát nem aludtam sokat… Fizikailag jól vagyok, a vállam fáj egy picit – mondta a Nemzeti Sport érdeklődésére Babos Tímea a párosbeli siker után. – Örülök, hogy Kikivel jól játszottunk, próbáltuk biztatni egymást, hogy az egyéni vereségeink után mutassuk meg, hogy mi igenis nyerni akarunk. A mai női teniszben bármi előfordulhat, ezért nekünk is fontos, hogy az első ponttól kezdve a győzelemért küzdjünk. Boldog vagyok, hogy továbbjutottunk.”

A tavalyi döntősök következő ellenfele a Jekatyerina Alekszandrova, Okszana Kalasnyikova orosz, grúz páros lesz.

Meglepetésre továbbjutott az első fordulóból Onsz Dzsabur és Stollár Fanny párosa is, amely a tizedikként kiemelt Lucie Hradecká, Andreja Klepac kettőst verte meg 7:5, 6:3-ra, 66 perces találkozón. Stollárék az első játszmában a legjobbkor, 6:5-nél vették el ellenfelük adogatását, míg a másodikban 4:3-nál brékelték a cseh, szlovén duót.

„Őszintén szólva nem gondoltuk volna, hogy győzni tudunk, hiszen ez egy nagyon erős páros. Ők is és mi is nagyon stabilan hoztuk az adogatásainkat – ez volt a kulcs –, de egyszer mindkét játszmában meginogtak, amit sikerült kihasználnunk. Onsszal nagyon jó barátnők vagyunk, nem ez az első közös versenyünk és nagyon remélem, hogy nem ez lesz az egyetlen győzelmünk New Yorkban” – nyilatkozta honlapunknak a mérkőzés után Stollár Fanny.

A tunéziai, magyar páros a második fordulóban a Caroline Dolehide, Vania King amerikai kettőssel csap össze.

US OPEN, NEW YORK (57 238 700 dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ

Babos, Mladenovic (magyar, francia, 1.)–Moore, Olmos (ausztrál, mexikói) 6:3, 6:2
Dzsabur, Stollár (tunéziai, magyar)–Hradecká, Klepac (cseh, szlovén, 10.) 7:5, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik