PALÁNKI ISTVÁN 2021.12.03 18:55 Frissítve: 2022.01.04 11:50

Tenisz: Szeretnék meccset nyerni Melbourne-ben – Bondár

Évet értékelt, előre tekintett, és fontos bejelentéseket tett Bondár Anna, aki karácsony után Ausztráliába utazik, hogy felkészüljön a melbourne-i Grand Slam-tornára.

Bondár Anna (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Tóth Imre)

 

Sajtótájékoztatót tartott pénteken a női világranglistán 91. helyen álló Bondár Anna, valamint a klubja, a Hajdúszoboszló SE. Az eseményen jó néhány újdonságra is fény derült a jövővel kapcsolatban. Pataki Márk, aki már eddig is egyengette a szeghalmi születésű sportoló útját, december 1-jétől a HSE teniszszakosztályának szakmai vezetője lett.

„Igyekszem meghálálni a klub bizalmát” – mondta az új szakvezető, majd hozzátette, hosszú út van mögöttük, de reméli, hogy előttük is – a mostanihoz hasonlóan tele sikerekkel.

Ezután Czeglédy Gyula, a város polgármestere elmondta, hogy az egyik hajdúszoboszlói cég vezető arcának kérné fel Bondár Annát.

„Anna jó hírünket viszi a világban, a városunk pedig nagyon büszke rá. Nagy lehetőség ez Hajdúszoboszlónak, újjáéledhet a sportélet” – mondta a polgármester, s szavait alátámasztja, hogy 2019-ben 6-8 taggal alakult meg a teniszszakosztály, amely mostanra (a válogatott Bondár sikereinek is köszönhetően) harminc taggal működik.

Bondár Anna a sajtótájékoztatón elmondta: gyerekkori álmát váltotta valóra azzal, hogy a WTA-világranglistán bekerült a legjobb száz közé, pedig az idei év elején elképesztően távolinak tűnt ez az egész. A 274. helyről kezdte el a 2021-es esztendőt, majd szeptemberben megnyerte a wiesbadeni 80 ezer dollár összdíjazású tornát, novemberben pedig a Buenos Aires-i 125 ezresen, majd a chilei 60 ezresen is diadalmaskodott.

Ez azonban még csak az út eleje, amelyen Bondár szeretne tovább járni, ennek jegyében el is kezdte az alapozást a január végi Australian Openre, amelyet megelőzően két felvezető tornán vesz részt Ausztráliában.

„Szeretnék meccset nyerni Melbourne-ben – jelentette ki teljes meggyőződéssel Bondár. – Nagyon jót tett az önbizalmamnak, hogy formában voltam az utóbbi időben, és sikerült legyőznöm nálam magasabban rangsorolt teniszezőket is. Ausztráliában amúgy is szeretek játszani, nagyon várom már, hogy elkezdődjön a torna.”

Végül egy kérdésre válaszolva azt is elárulta, szíve szerint inkább kezdene gyengébb ellenféllel, hogy sikerélményt szerezzen ahelyett, hogy már a torna elején a világelsővel kelljen megmérkőznie, és kiemelt pályát kapjon élő tévés közvetítéssel.

2022.01.23 22:28:28

Tenisz S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Noha Ion Tiriac a hétből öt meccsen jégen volt, 1964-ben Innsbruckból már úgy tért haza, hogy eldöntötte: az olimpiával együtt 1958 óta íródó hokis éveit is lezárja, s csak a teniszre koncentrál.

2022.01.18 02:45:11

Tenisz HARMATH ÁKOS

Az 55. GS-tornáján szereplő Anasztaszija Pavljucsenkova ellen három játék jutott a debütáló Bondárnak.

2022.01.17 05:27:48

Tenisz MURÁNYI DOMONKOS

A korábbi világelső alig több mint egyórás meccsen győzte le a GS-tornán most debütáló magyar lányt.

2022.01.16 23:50:17

Tenisz HARMATH ÁKOS

A 31 éves szerb pályafutása során első alkalommal győzte le a magyar éljátékost.

2022.01.16 22:43:23

Tenisz THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem kivételeztek a klasszissal.