Tenisz: Szabalenka és Swiatek egy csoportba került a vb-n

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.09. 10:22
null
Arina Szabalenka egy csoportba került Iga Swiatekkel (Fotó: AFP)
Az első kiemelt Arina Szabalenka és a tavaly Roland Garros-győztes Iga Swiatek egy csoportba került a mexikói Guadalajarában szerdán rajtoló női tenisz-világbajnokságon – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

A fehérorosz játékost azért rangsorolták a legmagasabb pozícióban, mert a világelső ausztrál Ashleigh Barty visszalépett azzal az indokkal, hogy szeretne minél jobban felkészülni a januári Australian Openre. Az idén wimbledoni bajnok és vb-címvédő Barty legutóbb szeptemberben, a US Openen játszott, ott a 3. fordulóban kiesett.

A sorsoláson Szabalenka és Swiatek mellett a görög Maria Szakkari és a spanyol Paula Badosa került még a Chichán Itzá csoportba, míg a – szintén egy ősi városról elnevezett – Teotihuacan kvartettet a spanyol Garbine Muguruza, a cseh Barbora Krejcíková és Karolína Plísková, valamint az észt Anett Kontaveit alkotja.

A vb-nek eredetileg a kínai Sencsen adott volna otthont, ám a koronavírus-járvány miatt a WTA Guadalajarába helyezte át a nyolc résztvevős, egyhetes tornát. A mexikói város csak az idén „ugrik be” a Sencsen helyére.

A WTA-vb tavaly elmaradt a pandémia miatt, 2022-től pedig a korábbi terveknek megfelelően Sencsen lesz a házigazda 2030-ig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik