Tenisz: Stollárék megnyerték a budapesti döntőt

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.25. 16:34
Stollár Fanny a spanyol Georgina García Pérez oldalán 4:6, 6:4, 10–3-ra legyőzte az első helyen kiemelt Kirsten Flipkens, Johanna Larsson belga, svéd duót a párosok döntőjében a budapesti kemény pályás tenisztornán. A 19 éves magyar játékos először nyert WTA-tornát. Egyesben a belga Alison Van Uytvanck diadalmaskodott.
Stollár Fanny (középen) először nyert WTA-tornát – a galéria megnyitásához kattintson a képre! (Fotó: Koncz György)
Stollár Fanny (középen) először nyert WTA-tornát – a galéria megnyitásához kattintson a képre! (Fotó: Koncz György)

 

Úgy tűnt, a papírforma érvényesül a párosok fináléjában, hiszen Flipkensék a 6:4-re megnyert első játszma után 3:1-re vezettek a másodikban. Stollár és spanyol társa azonban 6:4-re fordított, a szuper tie-breakben pedig már egyértelműen ők voltak a jobbak, 9–3-nál García-Pérez beütötte az első ászukat, ezzel megnyerték a mérkőzést és a tornát.

ÍGY MÁR AZ EGYÉNI KIESÉS SEM FÁJ ANNYIRA
– Idegesebben kezdtek, az adogatójátéka nem működött. Ez volt az első WTA-döntője. Túlságosan izgult?
– Nem hiszem, hogy az izguláson múlt volna, inkább csak lassabban kezdtünk, a szerváimat nem tudtam hozni, ezen ment el az első játszma. A második szettben sokkal többször ütöttük be az első adogatásokat, a brékhátrány ellenére egyenlíteni tudtunk, négy-négynél éreztem a fordulópontot – felelte a Nemzeti Sport kérdésére Stollár Fanny, aki amúgy a jövő héten már Japánban versenyez.

– A döntő rövidítésben ön hozta az első három pontot – ez a lendület megnyugtatta önöket?
– Sokat jelentett, de természetesen ugyanúgy kellett figyelnünk minden pontra, nagyon jó játékosok voltak a másik térfélen is, kemény labdameneteket nyertünk meg. A mérkőzés második felében már jóval stabilabbnak éreztem a teljesítményünket.

– Az egyéni karrier mindig fontosabb, de azért mégis párosban, hazai pályán nyerhette meg karrierje első WTA-trófeáját, ráadásul az ellenfélnél vébédöntős is szerepelt. Összességében elégedett?
– Igen, így már az egyéni kiesés sem fáj annyira. Nagyon különleges érzés, hogy hazai pályán ünnepelhettem ezt a trófeát, köszönöm mindenkinek, hogy szurkoltak nekünk. Egész héten jól ment a játék, kiválóan megértjük egymást Georginával. Most nagyon boldog vagyok, aztán bízom benne, hogy jövőre már egyesben is több szerencsém lesz a sorsolással.


KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM…
Georgina García Pérez
„Magyarul csak annyit tudok, hogy köszönöm, de ezt most sokszor elmondhatom. Nagyon hálás vagyok a szervezőknek, a vonalbíróknak, a labdaszedőknek, az önkénteseknek, a szponzoroknak, és mindenkinek, aki hozzátett valamit ahhoz, hogy egy nagyszerű tornán vehessünk részt. Kicsit izgultam a verseny előtt, hogy mire megyünk majd párosban, fantasztikus, hogy mi nyertünk, ráadásul a döntőben nehéz helyzetből tudtunk fordítani."
Johanna Larsson
„Természetesen csalódottak vagyunk mindketten. Jól indult a mérkőzés, de a második szettben sokat rontottam, visszaengedtük őket, a döntő rövidítésben pedig már semmi sem jött össze. Jól éreztük magunkat Budapesten, bízom benne, hogy jövőre visszatérünk.”
Kirsten Flipkens
„Mindig nehéz pozitívan gondolkozni egy vereség után, de alapvetően jó hetet zártunk, kemény mérkőzéseket játszottunk, jó, hogy eljutottunk idáig. Én is köszönöm mindenkinek, aki tett azért, hogy jól érezzük magunkat a tornán.”

Egyesben Alison Van Uytvanck lett Budapest bajnoka, a döntőben 6:3, 3:6, 7:5-re legyőzve az első kiemelt Dominika Cibulkovát. A 23 éves belgának ez volt a második WTA-fináléja, az elsőt tavaly szeptemberben Québecben Babos Tímea ellen nyerte meg.

WTA-TORNA, BUDAPEST (226 750 dollár, kemény pálya)
PÁROS, DÖNTŐ

García Pérez, Stollár (spanyol, magyar)–Flipkens, Larsson (belga, svéd, 1.) 4:6, 6:4, 10–3

EGYES, DÖNTŐ
Van Uytvanck (belga)–Cibulková (szlovák, 1.) 6:3, 3:6, 7:5

Karen Hacsanov győzelmével ért véget a marseille-i kemény pályás férfi torna: az orosz játékos a vasárnapi döntőben három szettben verte a hazai közönség előtt szereplő Lucas Pouille-t. A kilencedik helyen kiemelt, világranglista-47. Hacsanov pályafutása második sikerét aratta az ATP körversenyen, ezt megelőzően 2016 októberében, a kínai Csengtuban nem talált legyőzőre.

ATP 250-ES TORNA, MARSEILLE (718 810 euró, kemény pálya)
DÖNTŐ

Hacsanov (orosz, 9.)–Pouille (francia, 3.) 7:5, 3:6, 7:5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik