Tenisz: Olyan volt az elmúlt néhány hét, akár egy hullámvasút – Djokovics

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.02.21. 13:55
null
Djokovics és Medvegyev kölcsönösen tisztelik egymást (Fotó: AFP)
Mint ismert, Novak Djokovics három szettben legyőzte Danyiil Medvegyevet a Melbourne-ben zajló Australian Open férfi egyes döntőjében. A mérkőzés után mindkét fél elismerően nyilatkozott a másikról.

A háromszettes finálé után mindkét teniszező elmondta véleményét a mérkőzésről, de azt is hosszasan kifejtették, hogy mit gondolnak egymásról.

„Amikor először találkoztam vele, azt sem tudtam, hogy menjek oda, azt gondoltam, hogy nem fog velem beszélni, mert olyan a pályán, mint egy isten. Szóval eléggé megszeppentem az első találkozásnál, ő azonban odajött hozzám, csak jó dolgokat mondott nekem és azóta is így viselkedik mindenkivel. Ő egy olyan ember, akire érdemes felnézni, és ezt ma is megmutatta” – mondta Medvegyev legyőzőjéről, Djokovicsról.

„Nem a legjobb nap volt ez a mai nekem, nem ment úgy a játék, ahogyan szerettem volna, de örülök, hogy eljuthattam idáig, és remélem, hogy a közeljövőben is ilyen mérkőzések várnak rám” – tette hozzá a karrierje második Grand Slam-döntőjében részt vevő orosz.

Ezt követően az Australian Open bajnoka, Djokovics sem győzte dicsérni ellenfelét, az egyik legkeményebb vetélytársának nevezte.

„Danyiil nagyszerű srác, kiváló egyéniség, azt hiszem, bátram mondhatom, hogy jó a viszonyunk. Emellett pedig ő az egyik legkeményebb ellenfél, akivel valaha találkoztam. Csak idő kérdése, hogy mikor fog Grand Slam-trófeát nyerni. Ha nem hiszi el, várjon még néhány évet, és meglátja” – mondta elismerően Medvegyevről a szerb.

„Olyan volt az elmúlt néhány hét, akár egy hullámvasút, hiszen a korábbi sérülésem miatt voltam nagyon lent is, most azonban újra felértem a csúcsra. Mindenkinek köszönetet szeretnék mondani, aki támogatott, és a szervezőknek is, hiszen fantasztikus tornát hoztak létre” – tette hozzá Djokovics.

 


 

TENISZ
AUSTRALIAN OPEN, Melbourne, (kemény pálya, 80 000 000 ausztrál dollár összdíjazás)
FÉRFI DÖNTŐ
Novak Djokovics (szerb, 1.)
–Danyiil Medvegyev (orosz, 4.) 7:5, 6:2, 6:2

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik