Tenisz: nem kivételeznek Djokoviccsal, lemaradhat a US Openről

Vágólapra másolva!
2022.07.21. 11:01
null
A törvények a világklasszis teniszezőre is vonatkoznak (Fotó: AFP)
Az Egyesült Államokba belépő külföldieknek kötelező koronavírus elleni oltottsággal rendelkezniük. Mivel a szerb teniszklasszis, Novak Djokovics nem oltatta be magát, nem vehetne részt az idei US Openen. Korábban petíció is indult azért, hogy mentességet kaphasson a szabályok alól, ám a torna szervezői jelezték: tiszteletben tartják a szövetségi állam hatóságainak előírásait – hívta fel a figyelmet a BBC.

 

Mint ismert, a védőoltást felvételét elutasító Novak Djokovicsot januárban karanténba zárták az ausztrál hatóságok, és bár a szerb klasszist először szabadon engedték, végül kitoloncolták az országból. A teniszező – mint minden más Ausztráliába érkező – irányába elvárás volt, hogy igazolja, be van-e oltva a koronavírus ellen.

Hasonló követelménynek kellene megfelelnie Djokovicsnak akkor is, ha elutazik a US Openre. Korábban petíció is indult, hogy a teniszező mentességet kapjon a szabályok alól, az augusztus 29. és szeptember 11. között rendezendő torna szervezői ugyanakkor közölték: „tiszteletben fogjuk tartani az Egyesült Államok kormányának álláspontját országba beutazni kívánó, oltatlan nem USA-állampolgárokkal kapcsolatban.”

Ha a szabályok az elkövetkezendő hetekben nem lazulnak, Novak Djokovics várhatóan kihagyja a tornát. „Nem vagyok beoltva, és nem is tervezem, hogy ezen változtassak” – fogalmazott korábban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik