Tenisz: mihez kezd a US Openen nyert milliókkal? Raducanu felelt!

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.09.17. 13:35
Emma Raducanu két és fél millió dollárt (átszámítva több mint 740 millió forintot) keresett azzal, hogy megnyerte a teniszezők idei utolsó Grand Slam-tornáját, az amerikai nemzetközi bajnokságot (US Open). A 18 éves brit lányt a BBC péntek reggeli műsorában arról (is) kérdezték, mire költi a nyereményét.

Emma Raducanuval nagyot fordult a világ az elmúlt három hónapban: élete első Grand Slam-versenyének, a wimbledoni bajnokságnak június végén a világranglista 338. helyezettjeként vágott neki, az All England Clubban a nyolcaddöntőig jutott – ott egészségügyi problémák miatt kellett feladnia az Ajla Tomljanovic elleni mérkőzését –, majd a selejtezőből indulva megnyerte a New York-i US Opent, így most már a 23. helyen jegyzik a WTA rangsorában.

Emma Raducanu a New York-i Met-gálán (Fotó: AFP)
Emma Raducanu a New York-i Met-gálán (Fotó: AFP)

A brit tinilány az amerikai nemzetközi bajnokságon aratott emlékezetes diadaláért 2.5 millió dollárt kapott – a BBC péntek reggeli műsorában arról kérdezték, mire költi a nyereményét.

„A szüleimre bízom, ők gondoskodhatnak róla. Én még nem költöttem belőle. Csak arra szeretnék koncentrálni, amit szeretek: a versenyzésre. Nem igazán gondolok a tenisz anyagi oldalára” – felelte Raducanu. Hozzátette, a tenisz „az utazásokkal, a kiadásokkal és minden mással egybevéve” drága sport, ezért valószínűleg „visszaforgatják” majd a további pályafutásába az Egyesült Államokban elnyert pénzdíjat.

A 19. életévét novemberben betöltő, román apa és kínai anya gyermekeként Torontóban született, de a London külső részén fekvő Bromleyban élő Raducanu arról is beszélt, hogy csütörtökön érkezett haza Nagy-Britanniába.

„Semmilyen őrült ünneplés nem volt – szögezte le az ifjú hölgy, aki édesanyjától házi készítésű tésztabatyut kapott vacsorára. – Tegnap este visszanéztem a döntőmet, megpróbáltam újra átélni néhány pillanatot és visszaemlékezni, hogy mit éreztem akkor a pályán. Vicces volt, mert amikor néztem a meccset, szinte olyan érzésem volt, mint ha nem is én játszanék, hanem valaki más. Pontosan tudtam, mi fog történni, mégis nagyon feszült voltam. Látva a mérkőzést, nagyon büszke vagyok arra, ahogyan túljutottam a nehéz pillanatokon. A pályán nem érzékeltem, hogy milyen stresszes lehet ez a tévében nézve…”

Raducanu arra a kérdésre még nem tudott választ adni, hogy legközelebb melyik tornán versenyez – egyelőre szeretné magát kipihenni fizikailag és mentálisan is –, de az október 4-én kezdődő Indian Wells-i 1000-es tornára szabadkártyát kapott a szervezőktől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik