Tenisz: Marozsán meghúzódott combhajlító izommal is bedarálta Vatutyint

Vágólapra másolva!
2023.03.16. 14:46
null
Marozsán Fábián simán nyert (Fotó: Koncz Márton)
Marozsán Fábián bejutott a negyeddöntőbe a 36 ezer euró (14 millió forint) összdíjazású salakpályás székesfehérvári challenger-tenisztorna csütörtöki játéknapján.


Nem tudott mit kezdeni az orosz Alekszej Vatutyin Marozsán Fábián higgadt játékával a székesfehérvári ATP-challengertorna csütörtöki, második fordulós mérkőzésén.


Szerdán, miután a horvát Mili Poljicak feladta ellene elsőkörös mérkőzését a Székesfehérváron zajló Kiskút Openen, Marozsán Fábián arról beszélt: csütörtöki ellenfele, az orosz Alexej Vatutyin rutinos játékos, de mivel korábban kétszer is megverte a 30 éves teniszezőt, a mentális előny nála van. Azt is hozzátette, riválisa nem szervál erősen, az alapvonaljátéka viszont elég jó.

Már az első szettben nagyon gyorsan ellépett 4:1-re a fiatal magyar játékos, s igazolódott, amit előzetesen gondolt, Vatutyin 130 km/órás második szervái nem sok vizet zavartak, ráadásul az orosz nagyon gyengén ritörnözött, így az első kiemelt Marozsán mindössze 23 perc alatt megnyerte a játszmát.

A szünet után kicsit összeszedte magát a világranglistán jelenleg 200-on kívüli teniszező, és elvette a hazai szurkolók támogatását élvező 23 éves játékosunk adogatását, de nem tartott sokáig a fellendülés, Marozsán Fábián azonnal vissza is jött a hátrányból, majd semmire hozta szerváját. Innen már simán bedarálta ellenfelét a világranglistán top 100 felé araszoló magyar, Vatutyin gyakorlatilag nem volt a pályán a mérkőzés további részében, hosszabb labdamenetek sem igazán alakultak ki a két játékos között. Még az is belefért, hogy újból elvesztette adogatását Marozsán, az orosznak így is mindössze 4 gém jutott az egész meccsen, jelenlegi második számú férfi teniszezőnk 48 perc alatt elintézte ellenfelét.

Nem számítottam rá, hogy ilyen gyorsan, simán nyerek, az előző két meccsen azért gyűrni kellett őt az alapvonalról. Szerintem az első szervái pontosabbak, erősebbek lettek, viszont sokat a hálóba ütött, a második adogatásait pedig tudtam támadni, a labdamenetekben pedig könnyebb dolgom volt, mint korábbi találkozóinkon.” – értékelt a Hajdúszoboszló SE teniszezője.

Ellenfele a legjobb nyolc között 21 éves bolgár Adrian Andrejev lesz, aki jelenleg a 204. a világranglistán.

„Nem játszottam még vele, de tehetséges teniszező, jó eredményei voltak juniorban, és veszélyes a játékamár ha van kedve teniszezni. Olyannak tűnik a hozzáállása, hogy ha épp nincs kedve, akkor dobja a meccset, csapkod össze-vissza, »lesz, ami lesz« alapon. Viszont ha egyben van, és mentálisan is ott van a mérkőzésen, akkor nehéz ellenfél, jók a szervái, jól támad és remekül pörget. Fiatalabb nálam, mégis elég jól áll a nemzetközi rangsorban, ez azért szerintem jelent valamit” – mondta negyeddöntős riválisáról Marozsán.

Addig leginkább a regeneráción lesz a hangsúly, ugyanis a csütörtöki meccsen összeszedett egy kisebb sérülést: az összecsapás elején meghúzódott a bal combhajlító izma.

„Azt gondoltam, jó bemelegítést csináltam, de egy rossz mozdulat után éreztem, hogy az egyik tapadási pontnál meghúztam. Nem éreztem azért annyira játék közben, inkább akkor fájt, amikor a szervák után leérkeztem – magyarázta. – Először nyújtok egy kicsit, utána megnézetem a csapatorvossal, fízióssal is, lehet, hogy kimasszírozzák, lehet, hogy holnap kötésben fogok játszani, meglátjuk majd, mennyire fog zavarni. Néha jobb, ha nem csinálok vele semmit, mert ha hozzányúlnak, előfordul, hogy utána 2-3 napig sokkal rosszabb lesz, s bár utána gyorsabban helyrejön, a torna, a pénteki meccsem miatt lehet, hogy ez most rövid távon nem szerencsés.”

Csütörtök délután az is eldőlt, hogy pénteken, a negyeddöntőben Piros Zsombor – ahogy arra számított is világranglista-179. játékosuk – a szerb Hamad Medjedoviccsal találkozik.

ATP-TORNA, SZÉKESFEHÉRVÁR
NYOLCADDÖNTŐ

Marozsán Fábián (1.)–Alekszej Vatutyin (orosz) 6:2, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik