MTI
L. M.
2022.09.13 09:44 Frissítve: 2022.09.13 10:24

Tenisz: hónapokat késhet Alexander Zverev visszatérése

Hónapokat késhet Alexander Zverev német teniszező visszatérése, akinél újabb egészségügyi probléma jelentkezett.

Alexander Zverev bejelenti, hogy kihagyja a német válogatott soron következő meccseit (Fotó: AFP)

 

A 25 éves Alexander Zverev a Davis-kupa honlapján közölte, hogy legnagyobb sajnálatára a héten kénytelen kihagyni a német válogatott soros mérkőzéseit, pedig nagyon szeretett volna pályára lépni szülővárosában. A németek Hamburgban fogadják a franciákat, a belgákat és az ausztrálokat, az eredetileg keretbe jelölt Zverevet Yannick Hanfmann váltotta.

A Tokióban olimpiai bajnok Zverev elmondta: csontödéma jelentkezett nála, ami sok fájdalmat okoz neki. Hozzátette: nem tudja pontosan, hogy mikor történt, de a minap edzésen futni, majd később már járni sem tudott. A visszatérésével kapcsolatban kifejezetten bizonytalanul fogalmazott.

„Nem napok alatt jövök majd rendbe, inkább hetek kérdése, de nagyobb valószínűséggel hónapokat vesz igénybe” – mondta.

Zverev legutóbb június 3-án játszott mérkőzést, amikor a Roland Garros elődöntőjében kifordult a bokája, és feladta a Rafael Nadal elleni meccset. Öt nappal később szalagszakadás miatt megoperálták. Akkor a karriercsúcsot jelentő második helyen állt a világranglistán, amelyen most az ötödik pozíciót foglalja el.

(MTI)

2022.10.01 23:58:04

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Federert valahogy mindenki szerette. Hiszen ennyi siker mellett mindvégig megmaradt alázatosnak, játékostársnak, embernek, akinek sohasem volt balhéja (és feladott meccse sem, pedig 1500-szor lépett pályára!), akinek a tizenikszedik GS-trófea átvétele után is bármikor el tudott csuklani a hangja.

2022.09.22 23:42:31

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Lénye, személye a csendes, mély szeretetet sugározza inkább, ezt hívja elő, s a sportban nemcsak a siker alkalmát leső lelket erre szólítja föl! A Federer-jelenség a Csik Ferenc, Papp László, Balczó András, Egerszegi Krisztina és az 1956 utáni, »szeretet emberévé« tisztuló Puskás Ferenc példájához hasonlatos.

2022.09.11 20:14:58

Tenisz nemzetisport.hu

Az ifjú spanyolnál fiatalabban senki nem ért a világranglista tetejére: négyjátszmás győzelme után hétfőtől ő a világelső.

2022.09.10 16:24:48

Tenisz nemzetisport.hu

Sokkal jobban kezdett Swiatek, de megingott a győzelem kapujában, a végére meg Dzsabur omlott össze.

2022.09.06 23:41:46

Tenisz MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Serena és nővére, az egyéniben hét GS-tornát nyerő Venus a szegény területekről származó, szerény körülmények között felnövő afroamerikai gyerekeket ösztönözték, hogy kezdjenek el játszani, washingtoni teniszközpontot alapítottak nekik, és az ötvenes években még gyakorlatilag csak fehérek által űzött sportágba behozták a sokszínűséget.