Háromszettes Fucsovics-siker Simon ellen a Roland Garroson

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2021.05.30. 13:26
null
Fucsovics Márton háromszettes sikerrel kezdte az idei Roland Garrost (Fotó: AFP)
Fucsovics Márton a francia Gilles Simon ellen játszott a Párizsban zajló Grand Slam-torna, a Roland Garros főtáblájának első fordulójában, s három szettben, 6:4, 6:1, 7:6-ra győzött, így bejutott a legjobb 64 közé.


ROLAND GARROS, PÁRIZS (34367215 euró, salak)
FŐTÁBLA, 1. FORDULÓ
Fucsovics Márton
–Gilles Simon (francia) 6:4, 6:1, 7:6 (7–5)

ÖSSZEFOGLALÓ

A mérkőzést megelőzően mindössze egyszer játszott egymással a magyar teniszező és a rutinos Gilles Simon: 2020-ban Kölnben, akkor a francia nyert két szettben 6:0, 6:3-ra, ez a meccs azonban máshogy alakult.

Az első szettet ellenállhatatlanul, 4:0-val kezdte Fucsovics Márton. Az első négy játékban több hibát is kikényszerített rutinos francia ellenfelétől, s mindkétszer az adogatását is elvette. Ezt követően azonban összeszedte magát Simon, s saját adogatásai mellett a következő öt játékban kétszer Fucsovicsot is brékelni tudta – feljött 5:4-re. A magyar teniszező végül higgadt maradt a saját következő szervájánál, s behúzta a szettet. 6:4

A második játszma szinte teljesen ugyanúgy kezdődött, mint az első: Fucsovics megnyerte első két adogatását és kétszer Simonét is elvette, így 4:0-ra állt. A magyar teniszező remek ejtéseivel nem tudott mit kezdeni a 36 éves francia, aki végül csupán egy játékot nyert ebben a szettben. 6:1

A harmadik volt a legnehezebb játszma Fucsovics Márton számára, hiszen ekkor Simon többször is felállt a padlóról – ebben a francia, hazai közönség is segített neki. A magyar teniszező 4:2-re vezetett, majd előbb ő vesztette el az adogatását, utána Simon, végül ismét Fucsovics (5:4).

Ezt követően 6:5-nél volt meccslabdája is Fucsovicsnak, de Simon hárította azt, majd tie-breakre került sor. Fucsovics itt 6–3-nál jutott először meccslabdához, de kettőt elrontott, aztán 7–5-re nyert, s a mérkőzést három szettben behúzta.

A magyar teniszező ezzel bejutott a legjobb 64 közé a Roland Garroson, s a világranglistán 29. Fabio Fognini lesz az ellenfele a második fordulóban, az olasz játékos Grégoire Barrerét győzte le három szettben.

„Kicsit furcsa volt a meccs elején ez a kiváló hangulat, de tudjuk, a jót könnyű megszokni, szóval nagyon élveztem, függetlenül attól, hogy nem nekem szurkoltak. Tudtam, hogy irányítanom kell a játékot az első labdamenettől kezdve, Simon keveset hibázott, nekem kellett befejeznem a pontokat –kezdte értékelését a Nemzeti Sportnak Fucsovics.Eszembe sem jutott a legutóbbi vereségem ellene, bíztam magamban, tudtam, hogy még egyszer nem születik ilyen eredmény. Fogninival többször találkoztam már, szeretek ellene játszani, remélem, élvezhető, jó meccs lesz. A találkozó végén kicsit görcsölt a lábam, de szerencsére semmi probléma, a szerdai folytatásig lesz időm regenerálódni.”

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik