Tenisz: Fucsovics meccslabda után, három szettben búcsúzott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.03. 15:24
null
Fucsovics Márton remekül kezdett, de kikapott a negyeddöntőben (Fotó: AFP)
A világranglista 35. helyén álló Fucsovics Márton három szettben (1:6, 7:5, 7:5) kikapott a harmadik kiemelt, világranglistán 19. olasz Marco Cecchinatotól a müncheni férfi tenisztorna negyeddöntőjében, ezzel pedig kiesett.

Az olasz kezdte adogatással a mérkőzést, s Fucsovics rögtön az első gémben két bréklabdához jutott, a másodikat pedig ki is használta, így elvette Cecchinato adogatását. A magyar nem hibázott a saját szervajátékánál (2:0), ellenfele ezzel szemben a második adogatásánál is rontott, így Fucsovics Márton 3:0-val kezdte az összecsapást, amelyet idő közben az eső miatt félbe is kellett szakítani.

Cecchinato négy egynél nagy harcra kényszerítette a magyart, de Fucsovics nagyszerűen állta a sarat, s hozni tudta szervajátékát (5:1), végül óriásit küzdve újfent elvette Cecchinato adogatását, amivel 6:1-re behúzta az első szettet.

A második játszmát is magabiztosan kezdte a nyolcadikként kiemelt magyar, de az időjárás ezúttal is közbeszólt, ami miatt „pihenőre” kellett vonulniuk a teniszezőknek – az első alkalommal ellentétben ez már hosszabb szünetet eredményezett.

Mintegy kétórás kihagyást követően folytatódott az összecsapás. Fucsovicsnak kétszer is megvolt a lehetősége a brékelésre, Cecchinato azonban hozni tudta adogatását. A folytatásban a játékosok fej fej mellett haladtak, mindketten magabiztosan hozták szerváikat, 4:3-as Fucsovics-vezetésnél viszont a magyar megvillant, s nagyot harcolva a hatodik bréklabdáját sikerült kihasználnia (5:3).

Fucsovics a meccsért adogathatott, de ekkor Cecchinato brékelt, majd a szerváját is megnyerte, 5:5-nél pedig sorozatban másodszor is elvette a magyar adogatását. Az olasz végül nagyot fordítva kiszerválta a szettet és 7:5-re diadalmaskodott.

Jöhetett a döntő szett, ahol Fucsovics adogatóként rögvest behúzta az első játékot, csakhogy az olasz sem hibázott.

Egészen 5:5-ig mindenki hozta a saját adogatását. – Igaz, a 3:2-ért jobban megizzadt az MTK teniszezője, mint azt előzetesen gondolni lehetett: az első szerváit rendre elhibázta, Cecchinato pedig közel járt ahhoz, hogy kihasználja a hibákat; Fucsovics 15:40-ről végül mégis visszahozta a játékot.

A hajrához érve Cecchinato pont hogy egyre magabiztosabban szervált, Fucsovicsnak nem jött a brék – igazán közel sem került hozzá –, viszont a hatodik adogatását elveszítette a szetten belül, ezzel pedig kulcspillanatban került hátrányba (5:6)...

Az olasz innen már nem hibázott, 7:5-tel befejezte a szettet és megnyerte a mérkőzést.

A 27 éves magyar teniszező számára Münchenben egy évvel ezelőtt is a negyeddöntő jelentette a végállomást.

„Meccslabdáról elveszíteni egy meccset mindig fájdalmasabb, de egy baráttól kaptam ki, és az is pozitívum, hogy megvan a játékom, jól megy a tenisz. Mindenképp pozitív hét volt” – írta közösségi oldalán Fucsovics, aki a jövő héten Madridban versenyez, párosban pedig éppen Cecchinatóval indul.

Cecchinato ellenfele a legjobb négy között az első kiemelt, német Alexander Zverev vagy a chilei Cristian Garín lesz – előbbi a 3., utóbbi a 47. a világranglistán.

ATP 250-ES TORNA, MÜNCHEN (586 140 euró, salak)
EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Cecchinato (olasz, 3.)–Fucsovics (magyar, 8.) 1:6, 7:5, 7:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik