Tenisz: Djokovics, Medvegyev sem hagyja ki a Dk-döntőt

Vágólapra másolva!
2021.10.25. 21:59
null
Novak Djokovics is ott lesz a Davis-kupa fináléjában (Fotó: AFP)
A szerbeknél a világelső Novak Djokovics, míg az oroszoknál a rangsorban második Danyiil Medvegyev is tagja a Davis-kupa döntőjére készülő keretnek.

A két játékos szeptemberben a US Open fináléjában találkozott egymással, akkor Medvegyev diadalmaskodott, egyúttal megfosztotta Djokovicsot attól, hogy egy naptári éven belül mind a négy Grand Slam-tornát megnyerje és 21. egyéni GS-diadalával minden idők legeredményesebbje legyen.
A világranglista legjobb tíz helyezettje közül ott van hazája csapatában az orosz Andrej Rubljov (6.), valamint a wimbledoni döntős olasz Matteo Berrettini (7.).

A címvédő spanyolok Rafael Nadal hiányában formálódó együttessel indulnak: a csapat első számú játékosa Pablo Carreno Busta (18.), rajta kívül Roberto Bautista Agut (20.), Carlos Alcaraz (42.) és a veterán Feliciano Lopez (109.) alkotja a csapatot.

A 121 éves Davis-kupa 2019-ben nagy átalakításon esett át, a férfi válogatottak versenysorozatának győztese egy 18 csapatos, egyhetes fináléból kerül ki, a hagyományos hazai és idegenbeli párharcokra már csak a selejtezőben kerül sor. Az első ilyen tornát Madridban rendezték, tavaly elmaradt a koronavírus-járvány miatt, idén pedig a nemzetközi szövetség közölte, hogy – a korábbi tervekkel ellentétben – nemcsak a spanyol főváros ad otthont a finálénak november 25. és december 5. között, hanem Torinóban és Innsbruckban is lesznek mérkőzések.

A magyar válogatott Torinóban az ausztrálok ellen kezd november 27-én, majd másnap a horvátokkal csap össze a D-csoportban.

A hat hármas csoportból a győztesek, illetve a két legjobb második jut tovább.

TENISZ DAVIS-KUPA
CSOPORTKÖR (November 25–28.)
A-csoport (Madrid):
Ecuador, Oroszország, Spanyolország
B-csoport (Madrid): Kanada, Kazahsztán, Svédország
C-csoport (Innsbruck): Csehország, Franciaország, Nagy-Britannia
D-csoport (Torino): Ausztrália, Horvátország, MAGYARORSZÁG
E-csoport (Torino): Egyesült Államok, Kolumbia, Olaszország
F-csoport (Innsbruck): Ausztria, Németország, Szerbia

NEGYEDDÖNTŐ
November 29., Torino: E1–D1
November 30., Innsbruck: C1–F1
December 1., Madrid: B1–a két legjobb 2. helyezett egyike
December 2., Madrid: A1–a két legjobb 2. helyezett egyike

Elődöntő: december 3. és 4., Madrid

Döntő: december 5., Madrid

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik