MTI 2020.06.24 14:38 Frissítve: 2020.06.25 12:16

Tenisz: Djokovics apja szerint Dimitrov hibája a koronavírus-botrány

Kiáll Novak Djokovics mellett edzője, Goran Ivanisevic és édesapja, Szrdjan Djokovics. A szerbek világelső teniszezőjét sok kritika érte az elmúlt napokban amiatt, hogy az általa életre hívott, meghívásos Adria Tour zadari versenye után kiderült: többeknek – így neki is – pozitív lett a koronavírustesztje.

Dimitrov már pénteken sem érezte jól magát (Fotó: AFP)

 

A korábbi wimbledoni bajnok Ivanisevic a New York Times szerdai számában úgy nyilatkozott: bizonytalan, hogy Grigor Dimitrov a sorozat alatt fertőződött-e meg. A bolgár játékos Los Angelesből utazott Szerbiába, majd onnan hazájába, mielőtt a múlt héten megérkezett a horvátországi Zadarba. Ott a helyi egészségügyi hatóságok ajánlásával összhangban nem volt szükséges a tünetmentes teniszezők tesztelése.

„Szerdán érkezett és csak annyit mondott, fáj a könyöke” – idézte fel a történteket Ivanisevic.

Dimitrov először pénteken panaszkodott arra, hogy nem érzi jól magát, a szombati első meccsére – a később szintén pozitív vírustesztet produkáló horvát Borna Coric ellen – még kiállt, a második találkozóját azonban már lemondta. Utána visszatért Monacóba – folytatta Ivanisevic.

Novak Djokovics édesapja ennél egyértelműbben fogalmazott: szerinte Dimitrov volt a pozitív esetek okozója.

„Dimitrov nagy kárt okozott a családunknak – jelentette ki a szerb Kurir című lapban Szrdjan Djokovics. – Miért történt, ami történt? Mert ő valószínűleg már betegen érkezett mit tudom én honnan. Itt sem teszteltette magát és korábban máshol sem.”

A sorozatot és annak szervezőit sok bírálat érte amiatt, hogy nem tartották be a higiéniai előírásokat, ráadásul nyilvánosságra került egy videofelvétel, amelyen gondtalanul együtt ünneplő játékosokat látni.

Az Adria Tour zadari tornáján résztvevők közül Djokovicson, Dimitrovon és Coricon kívül a szerb Viktor Troicki is elkapta a vírust, de Djokovics és Dimitrov edzője, Marko Paniki és Christian Groh is pozitív mintát adott.

A hírek hallatán a szervezők kedden délután bejelentették: az Adria Tour további eseményeit nem rendezik meg. A belgrádi és zadari meccsek után a mezőny Banja Lukában és Szarajevóban is pályára lépett volna, de ezeket az állomásokat törölték.

2021.11.22 00:12:52

Tenisz GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Bocsánatkérésre, a bűnös nyilvános bűnhődésére nem számíthatunk.

2021.11.13 10:10:13

Tenisz GYŐRI FERENC

Öt férfi és öt női játékost választottunk ki azok közül, akiknek ragyogóan sikerült az idei évadjuk.

2021.11.02 15:59:06

Tenisz HARMATH ÁKOS

A szerb világelső negyedszer győzte le a magyar éljátékost, aki ezúttal is nyert egy szettet ellene.

2021.11.01 21:25:10

Tenisz B. D. K.

A 22 éves teniszező ennél jobb jelmezt nem is választhatott volna halloweenre.

2021.11.01 18:09:32

Tenisz B. D. K.

A világ egyik legszebb teniszezőjének tartott sportolónő még idézett is egy szállóigévé vált mondatot a sorozatból!