Tenisz: Bondár Anna elődöntős a rabati WTA-versenyen

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.05.19. 12:43
null
Bondár Anna már a négy között Rabatban (Fotó: AFP – archív)
Bondár Anna 5:1-re vezetett az első játszmában Ajla Tomljanovic ellen a rabati salakpályás WTA 250-es tenisztorna negyeddöntőjében, amikor az ausztrál játékos sérülés miatt feladta a mérkőzést, így a magyar hölgy bejutott a pénteki elődöntőbe.

 

Előzetesen úgy tűnt, hogy Bondár Annának, a legelőkelőbben jegyzett magyar női játékosnak (67. a világranglistán) nem lesz egyszerű dolga a rabati viadal negyeddöntőjében, ugyanis a torna második kiemeltje, az ausztrál Ajla Tomljanovic (44.) várt rá, akivel korábban nem találkozott. A nagy csata azonban elmaradt, mert a jobb combján kötéssel játszó rivális nem tudott méltó partnere lenni Bondárnak, sorra vesztette el a játékokat, 5:1-es hátrányban pedig feladta a találkozót 23 perc játék után.

A magyar hölgy idén harmadszor játszhatott negyeddöntőt WTA-versenyen, az előző kettőt Lyonban és Isztambulban elveszítette.

A 24 éves Bondár a döntőbe kerülésért az amerikai Claire Liuval (92.) találkozik, aki a második csütörtöki negyeddöntőben könnyedén nyert az ausztrál Astra Sharma (144.) ellen.

Az elődöntő eredményétől függetlenül Bondár két helyet biztosan előre lép majd a WTA világranglistáján (a 67.-ről a 65. pozícióba).

„Sajnálom, hogy nem tudtuk végigjátszani a meccset, nem így akartam elődöntőbe jutni. A történethez hozzátartozik, hogy a torna első napján nagyon rosszul éreztem magam, és közel álltam ahhoz, hogy visszalépjek. Így talán még többet ér, hogy azt a meccset végigküzdöttem valahogy, és megadtam magamnak az esélyt a folytatásra. Meccsről meccsre megyek, ez a főpróbám a Roland Garros előtt” – mondta el Bondár az MTI-nek.

WTA 250-ES TORNA, RABAT (251 000 dollár, salak)
NEGYEDDÖNTŐ

Bondár (magyar, 5.)–Tomljanovic (ausztrál, 2.) 5:1-nél Tomljanovic feladta
Liu (amerikai)–Sharma (ausztrál) 6:4, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik