Tenisz: Babosék a legkisebb különbséggel nyerték a döntőt

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2018.06.24. 18:45
null
Babos Tímea (jobbra) és Kristina Mladenovic az idei Australian Open óta először nyert egymás oldalán tornát (Fotó: Magyar Teniszszövetség)
Babos Tímea és Kristina Mladenovic nyerte meg a birminghami füves pályás női tenisztorna párosversenyét. Az első helyen kiemelt magyar, francia duó szetthátrányból fordítva verte meg a döntőben az Elise Mertens, Demi Schuurs belga, holland kettőst.

 

 

A szuper tie-breakben Babosék 9–6-ra vezettek, az ellenfél azonban az első két mérkőzéslabdát hárította. A harmadiknál Babos adogatását nem tudták visszaadni, így 10–8 lett a magyar, francia kettősnek.

Babosnak párosban ez volt a 29. WTA-tornadöntője, és a 18. tornagyőzelmét aratta. Ötödször diadalmaskodott Mladenovic oldalán.

„Természetesen örülök az újabb tornagyőzelemnek, nehéz meccsen vagyunk túl! Nem volt egyszerű, végig kiélezett volt. Talán nem játszottuk a legjobb teniszünket, de mi voltunk a jobbak a legfontosabb pillanatokban. Boldog vagyok az újabb címmel! Nagyon fontos lépés volt ez Wimbledon előtt. Várom a következő heteket!” – nyilatkozta Babos a babostimea.hu-nak.

Egyesben a negyedik helyen kiemelt cseh Petra Kvitová nyerte meg a birminghami tornát, ezzel megvédte címét. Kvitová a vasárnapi fináléban szetthátrányból fordított a szlovák Magdaléna Rybáriková ellen, aki a második és a harmadik játszmában összesen három játékot tudott nyerni, miközben ötször veszítette el adogatógémjét. A világranglistán nyolcadik helyen álló, 28 éves Kvitová idén az ötödik WTA-tornagyőzelmét aratta, pályafutása során már a 25. sikerét könyvelhette el.

A német Tatjana Maria nyerte a Mallorcán rendezett füves pályás versenyt. A német játékos a döntőben 1 óra 35 perc alatt győzte le a lett Anastasija Sevastovát. A 30 éves Maria pályafutása első tornagyőzelmét aratta.

WTA-TORNA, BIRMINGHAM (936 128 dollár, fű)
PÁROS, DÖNTŐ

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)–Elise Mertens, Demi Schuurs (belga, holland) 4:6, 6:3, 10–8

EGYES, DÖNTŐ
Kvitová (cseh, 4.)–Rybáriková (szlovák) 4:6, 6:1, 6:2

 


WTA-TORNA, MALLORCA (250 000 dollár, fű)
EGYES, DÖNTŐ

Maria (német)–Sevastova (lett) 6:4, 7:5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik