Tenisz: Babos Tímeát nagyon megviselték az elmúlt hetek

K. R.K. R.
Vágólapra másolva!
2021.05.30. 12:52
null
Babos Tímeát nagyon megviselték az elmúlt hetek (Fotó: Imago)
Nagyon megviselték az elmúlt hetek Babos Tímeát, aki még nem döntött arról, kivel indul párosban a tokiói olimpián.

A Roland Garros selejtezőjének második fordulójában bukott el Babos Tímea, így 2014 után először nem lesz magyar női teniszező egyesben a párizsi főtáblán. Az MTK sportolójának felkészülése nem alakult zönnenőmentesen, hiszen áprilisban elkapta a koronavírust, s a betegség keményebb küzdelemre kényszerítette, mint várta: a gyógyulást követően hetekig 190 fölé szökött a pulzusszáma már bemelegítés közben is.

„Nem volt könnyű túltenni magam a történteken – sóhajtott a Nemzeti Sport érdeklődésére Babos. – A felkészülésem egész jól sikerült, de az jelentős probléma, hogy kevés meccset tudok játszani egyesben. Ez meglátszik a fontos pillanatokban, nem feltétlenül a legjobb döntéseket hozom meg. Viszont a teljesítményem sokat javult. Nyilván vannak hiányosságaim, mindig is lesznek, de összességében a teniszemben és a fizikai állapotomban is egyre előrébb lépek, aminek örülök.”

Babos elárulta, a kvalifikáció első körében nagyon izgult a kellemetlen stílusban játszó kínai Ju Hsziao-ti ellen, de nyerni tudott, a második mérkőzésén pedig hiába teljesített sokkal jobban a horvát Ana Konjuhhal szemben.

„A sorsolás igazságtalansága, hogy ilyen kemény ellenfeleket kapok... – szögezte le a 28 éves játékos. – Legutóbb Belgrádban az argentin Nadia Podoroskával kezdtem, aki tavaly elődöntős volt a Roland Garroson, Párizsban pedig jött Konjuh, aki szerintem messze a legjobb teniszező a nem kiemeltek közül, Belgrádban a döntőig jutott. Az meg különösen nagy balszerencse, hogy első várakozóként álltam, azaz a főtáblára kerültem volna, ha bárki visszalép a selejtező rajtja előtt. Nem lépett, az azóta eltelt néhány napban persze igen, így lesz olyan szerencsés vesztes a kvalifikáció harmadik fordulójából, aki főtáblára jut... Visszatérve a mérkőzésemre: a teniszt tekintve pozitív volt a kép, de azért Konjuh ellen is érződött, hogy mentálisan nagyon megviselt az elmúlt időszak.”  

Babos Párizsban az orosz Vera Zvonarjovával indul női párosban – a másik orosz, Veronyika Kugyermetova hazája szövetségének nyomására Jelena Vesznyinával nevezett –, vegyes párosban viszont nem lép pályára, mert Fucsovics Márton elutasította az ötletét. Wimbledonban ismét a francia Kristina Mladenoviccsal játszik, akivel négy Grand Slam-tornát nyert, közte az elmúlt két Roland Garrost, ám az idei évad elején „Kiki” közölte, az egyéni karrierje érdekében 2021-ben nem párosozik – aztán Rómában mégis elindult a cseh Markéta Vondrousovával...

„Furcsa volt, hogy párosozott, de nem foglalkoztam vele különösebben, mert annyi minden rossz történt mostanság, hogy nem akartam még ezzel is törődni  – fűzte hozzá Babos, akinek június közepéig kell döntenie arról, kit visz magával női párosban a tokiói olimpiára. – Vannak ötleteim, de még semmi végleges. Az elmúlt hetekben több lány, Jani Réka, Gálfi Dalma és Bondár Anna is jól játszott. Meglátjuk. Egyelőre megpróbálok kikászálódni a gödörből...” 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik