KLEIN RON
2021.05.28 16:43 Frissítve: 2021.05.28 17:17

Tenisz: Mladenovicnak igen, Fucsovicstól nem – Babos a párosra készül

Babos Tímea az elmúlt két évben francia társával, Kristina Mladenoviccsal ünnepelhetett a Roland Garroson, az idén viszont orosz játékossal indul – Wimbledonban azonban újra összeáll a világ egyik legjobb kettőse.

Wimbledonban újra összeáll a világ egyik legjobb női kettőse, a Babos, Mladenovic páros (Fotó: AFP)

 

Egyesben ugyan a selejtező második fordulójában búcsúzott, ám párosban fontos feladatok várnak még Babos Tímeára a Roland Garroson. Az MTK sportolója az elmúlt két évben a francia Kristina Mladenovic oldalán emelhette magasba a párizsi trófeát, ám az idén „Kiki” nem kívánt párosozni – legalábbis ebben az idényben eddig ezért nem versenyeztek együtt. Csakhogy Babos a Nemzeti Sportnak elárulta, Wimbledonban újra összeáll a kettős.

„Ő kérdezett meg engem, és mondtam neki, hogy nincs fix tervem, mert Vera Zvonarjova előre szólt, hogy már megbeszélte a nevezést a német Laura Siegemunddal, tehát vele nem tudom folytatni. Mivel közel a nevezési határidő, és ilyen rövid idő alatt nehéz lett volna valakit találni, aki ráadásul megérti, hogy konkrétan egyetlen füves versenyre, Wimbledonra keresek partnert, ezért igent mondtam Kikinek” – mondta Babos.

A 28 éves teniszező eredetileg az orosz Veronyika Kugyermetovával tervezte az évet, ám az orosz szakszövetség közbeszólt, így Kugyermetova honfitársa, a 36 esztendős Vera Zvonarjova „maradt”, aki párosban háromszoros Grand Slam-bajnok.

„Kugyermetova velem akart játszani, de Jelena Vesznyina lobbizása után az orosz szövetség gyakorlatilag ráparancsolt, hogy Vesznyinával induljon a Roland Garroson, ne velem. Sajnálom, hogy így alakult. Zvonarjovával a belgrádi verseny nem sikerült jól, de bízom benne, hogy Párizsban tudunk javítani” – tette hozzá Babos.

A tokiói olimpiához közeledve felvetődött a kérdés, indul-e vegyes párosban Fucsovics Mártonnal a Roland Garroson, erre is megtudtuk a választ: „Sajnos nem. Én szerettem volna, ám ő nem. Nincs mit tenni, természetesen tiszteletben tartom a döntését, bár nem feltétlenül értek vele egyet.”

2022.10.01 23:58:04

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Federert valahogy mindenki szerette. Hiszen ennyi siker mellett mindvégig megmaradt alázatosnak, játékostársnak, embernek, akinek sohasem volt balhéja (és feladott meccse sem, pedig 1500-szor lépett pályára!), akinek a tizenikszedik GS-trófea átvétele után is bármikor el tudott csuklani a hangja.

2022.09.22 23:42:31

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Lénye, személye a csendes, mély szeretetet sugározza inkább, ezt hívja elő, s a sportban nemcsak a siker alkalmát leső lelket erre szólítja föl! A Federer-jelenség a Csik Ferenc, Papp László, Balczó András, Egerszegi Krisztina és az 1956 utáni, »szeretet emberévé« tisztuló Puskás Ferenc példájához hasonlatos.

2022.09.11 20:14:58

Tenisz nemzetisport.hu

Az ifjú spanyolnál fiatalabban senki nem ért a világranglista tetejére: négyjátszmás győzelme után hétfőtől ő a világelső.

2022.09.10 16:24:48

Tenisz nemzetisport.hu

Sokkal jobban kezdett Swiatek, de megingott a győzelem kapujában, a végére meg Dzsabur omlott össze.

2022.09.06 23:41:46

Tenisz MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Serena és nővére, az egyéniben hét GS-tornát nyerő Venus a szegény területekről származó, szerény körülmények között felnövő afroamerikai gyerekeket ösztönözték, hogy kezdjenek el játszani, washingtoni teniszközpontot alapítottak nekik, és az ötvenes években még gyakorlatilag csak fehérek által űzött sportágba behozták a sokszínűséget.