Tenisz: Babos Kugyermetovával az oldalán magabiztosan nyert Dohában

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.03.08. 15:49
null
Babos párosban magabiztos sikert ünnepelhetett (Fotó: AFP, archív)
Magabiztos, 6:3, 6:3-as győzelemmel kezdett a dohai tenisztornán a Babos Tímea, Veronyika Kugyermetova kettős. A duó a szerb Alekszandra Krunics és az orosz Alekszandra Panova kettősét győzte le az első fordulóban 1 óra és 7 perc alatt.

 

 

Bár egyéniben hamar véget ért számára a küzdelem, párosban ismét csak magabiztos sikert ünnepelhetett Babos Tímea. A magyar teniszezőnő ezúttal az orosz Veronyika Kugyermetovával nevezett a dohai tornára.

Babosék rögvest egy elvett adogatójátékkal kezdték a Krunics, Panova duó elleni meccset, igaz, a brékelőny nem tartott sokáig, a következő gém a szerb, orosz kettősé lett. Innentől viszont nem hibázott a magyar, orosz páros: hozták a kötelező adogatásokat, 3:3 után ismét brékelték az ellenfelet, majd 5:3 után a szettben harmadszor is elvették Krunicsék adogatását, ezzel rövidre zárták a játszmát (6:3).

A második szett nem indult túl jól, Panováék brékeltek, majd hozták a saját adogatásukat (0:2). Jött az újabb fordulat, egy megnyert szervajáték, majd egy brék az 5. helyen kiemelt Baboséktól, majd egy újabb elvesztett adogatás az izgalmak kedvéért (2:3). Innentől viszont minden simán alakult magyar szempontból: zsinórban négy gémet behúzva, az első adandó meccslabdát győzelemre váltva 6:3, 6:3-ra győzött Babos és Kugyermetova.

A nyolcaddöntőben Karolína és Kristyna Plisková vár rájuk. A cseh testvérpár az első fordulóban szintén kétszettes győzelmet aratott – mindössze 1 órát és 5 percet töltve a pályán (6:4, 6:2).

WTA-TORNA, DUBAI (kemény pálya, 1 835 490 dollár összdíjazás)
NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Veronyika Kugyermetova (orosz)–
Alekszandra Krunics (szerb), Alekszandra Panova (orosz) 6:3, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik