H. Á.
2022.09.21 08:22 Frissítve: 2022.09.21 16:09

Tenisz: Álomszerű lenne, ha Nadallal párosozhatnék – Federer

Noha régóta várható volt, mégis megdöbbentette a nemzetközi sportvilágot Roger Federer, amikor bejelentette, hogy az e heti Laver-kupa lesz pályafutása utolsó eseménye, amelyen mint játékos vesz részt, ezt követően pedig lezárja karrierjét. A 41 éves kiválóság a svájci közszolgálati hírügynökségnek elárulta: valószínűtlen, hogy egyes mérkőzésen pályára lépjen, sokkal inkább megeshet, hogy egy Rafa Nadal oldalán megvívott páros meccs lesz az utolsó fellépése.

 

Federer és Nadal a 2017-es Laver-kupán már párosoztak együtt (Fotó: AFP)

Mint arról beszámoltunk, Roger Federer múlt héten bejelentette, hogy az e heti Laver-kupán szerepel majd utoljára profi játékosként, miután korábbi térdsérülése nem gyógyul megfelelően és akadályozza a teljes értékű felépülését.

Federer kedden a svájci közszolgálati hírügynökségnek elmondta: nem valószínű, hogy egy egyes mérkőzéssel zárná le a karrierjét.

„Az  egyes nem valószínű, de az álomszerű lenne, ha Nadal oldalán egy párossal tudnám befejezni a karrierem. Nagyon boldog vagyok, hogy olyan pályafutást tudhatok magam mögött, amilyet, ám a mostani regenerációm során be kellett látnom, hogy olyasmit üldözik, aminek a megvalósulása sajnos többé már nem reális” – fogalmazott a svájci kiválóság.

„Sajnos a felépülésem az elmúlt hónapokban nem volt kielégítő, a legutóbbi vizsgálatok eredményei nem azt mutatták, hogy tovább javult volna a térdem állapota, úgyhogy azt mondtam magamnak, ennek vége. Megmondom őszintén, néhány könnycseppet le kellett nyelnem, amikor a múlt héten bejelentettem, hogy vége a pályámnak, de boldog vagyok, hogy egy újabb és fontos lépést tehettem meg az életemben. Azt ugyan még nem tudom, hogy mit hoz a jövő, de a sportágamtól nem szeretnék elszakadni” – fogalmazott Roger Federer. 

2022.10.25 21:12:46

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Simona Halep egyelőre hallgat és elérhetetlen. Mindössze egy érzelmes levélben reagált a doppingvétség hírére: „Ma kezdődik életem legnehezebb mérkőzése: a harc az igazságért. (...) Össze vagyok zavarodva, és becsapottnak érzem magam.”

2022.10.16 08:27:15

Tenisz nemzetisport.hu

A románok ötven éve sem nyerték meg a Davis-kupát.

2022.10.08 07:16:25

Tenisz nemzetisport.hu

A világranglista-160. magyar az amerikai Christopher Eubankset múlta felül.

2022.10.01 23:58:04

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Federert valahogy mindenki szerette. Hiszen ennyi siker mellett mindvégig megmaradt alázatosnak, játékostársnak, embernek, akinek sohasem volt balhéja (és feladott meccse sem, pedig 1500-szor lépett pályára!), akinek a tizenikszedik GS-trófea átvétele után is bármikor el tudott csuklani a hangja.