Tenisz: Agassi szerint Nadal minden idők legjobbja

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.05.08. 13:38
null
Agassi (balra) és Nadal egy 2010-es jótékonysági mérkőzésen (Fotó: Reuters)
A nyolcszoros Grand Slam-győztes Andre Agassi szerint Rafael Nadal minden idők legkiválóbb teniszezője, még a 17 egyéni GS-trófeával csúcstartó Roger Federernél is jobb.

 

 

A sportvilág egyik nagy párharcát elemezve egy szingapúri lapnak Agassi azzal indokolta véleményét, hogy a spanyol világelső a tenisznek olyan aranykorában képes eredményes lenni, amikor minden korábbinál nagyobb a versengés.

„Nadalt tenném az első helyre, Federert a másodikra – idézte a Straits Times Agassit. – Federer négy éven keresztül kimagaslott a mezőnyből, fölötte állt Roddicknak és Hewittnak. Nadalnak viszont akkor kell alkotnia, amikor Federer, Djokovics és Murray is ott van a mezőnyben. Elért, amit elért, és még nincs ennek vége” – tette hozzá.

A 13 GS-diadallal büszkélkedő Nadal nagy fölénnyel vezet kettejük párharcában, mivel 23 mérkőzést nyert meg, miközben csak tízet veszített el a svájcival szemben. Már csak Ausztráliában kell még egyszer győznie ahhoz, hogy – harmadikként – mind a négy GS-tornán legalább kétszer diadalmaskodjon.

„Számomra figyelemre méltó, amit elért, s az is, hogy ezt Federer legjobb időszakában érte el” – méltatta Nadalt Agassi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik