H. Á.
2022.03.23 11:41

Tenisz: a volt világelső golfozni küldi a visszavonult Bartyt

Amint arról beszámoltunk, szerda reggel váratlanul bejelentette visszavonulását a női teniszezők világranglistáját vezető Ashleigh Barty, akitől pályatársai, kollégái és az ausztrál teniszélet vezetői, valamint az ország miniszterelnöke is elköszönt.

 

Kvitová (balra) meleg szavakkal köszönt el Bartytól (Fotó: AFP)

Scott Morrison, Ausztrália miniszterelnöke köszönetet mondott a játékosnak, aki szerinte inspirálta a fiatal generációt, különösen a bennszülött gyökerekkel rendelkezőket, mint amilyen ő maga is.

 
Nem Barty az első teniszező, aki fiatalon vonul vissza
Sokkoló bejelentés – visszavonult a világelső női teniszező!

„Természetesen nem fogjuk elfelejteni a wimbledoni sikeredet és az idei Australian Opent, amelyen megmutattad, hogy mire vagy képes, ha igazán odateszed magad” – mondta a politikus.

Steve Simon, a női versenyeket szervező WTA vezetője úgy fogalmazott, a Grand Slameken és a világbajnokságokon nyújtott teljesítményével, a világelsőség kiharcolásával Barty a legnagyobb bajnokok sorába emelkedett.

„Minden jót kívánunk Ashnek. Új fejezetet nyit az életében, de tudom, hogy a jövőben is remek nagykövete lesz a tenisznek. Hiányozni fog” – írta a sportvezető.

Az Ausztrál Tenisz Szövetséget irányító Craig Tiley azt mondta, pályafutása egyik csúcspontja volt, amikor januárban a győztes Barty mellett állhatott az Australian Open eredményhirdetésekor, és akkor nem gondolta volna, hogy a játékos három hónappal később bejelenti a visszavonulását.

„Az életben csak egyszer tűnik fel egy olyan valaki, mint Ash. Tiszteletben tartjuk a döntését, és biztos vagyok benne, hogy bármihez is kezd, abban nagyszerű lesz” – fogalmazott.

A kétszeres GS-győztes, volt világelső Simona Halep különlegesnek nevezte játékostársát:

„Mit is mondhatnék? Könnyezek. Ash, kedves barátom, hiányozni fogsz. Különleges voltál és különböztél, csodálatos pillanatokat éltünk át együtt. Mihez kezdesz most? Grand Slam-győztes leszel golfban?!”

Egy másik rivális, a szintén kétszeres GS-bajnok Petra Kvitová a következőt írta:

„Ash, erre nincsenek szavak... Valójában nagyon stílusosan, csodálatos módon távozol a teniszből. Boldog vagyok, hogy egy pályán lehettem veled. A tenisz már soha nem lesz ugyanolyan nélküled! Felnézek rád sportolóként és emberként. Minden jót kívánok neked!”

(MTI)

2022.10.25 21:12:46

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Simona Halep egyelőre hallgat és elérhetetlen. Mindössze egy érzelmes levélben reagált a doppingvétség hírére: „Ma kezdődik életem legnehezebb mérkőzése: a harc az igazságért. (...) Össze vagyok zavarodva, és becsapottnak érzem magam.”

2022.10.16 08:27:15

Tenisz nemzetisport.hu

A románok ötven éve sem nyerték meg a Davis-kupát.

2022.10.08 07:16:25

Tenisz nemzetisport.hu

A világranglista-160. magyar az amerikai Christopher Eubankset múlta felül.

2022.10.01 23:58:04

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Federert valahogy mindenki szerette. Hiszen ennyi siker mellett mindvégig megmaradt alázatosnak, játékostársnak, embernek, akinek sohasem volt balhéja (és feladott meccse sem, pedig 1500-szor lépett pályára!), akinek a tizenikszedik GS-trófea átvétele után is bármikor el tudott csuklani a hangja.