MTI, Cs. M. 2021.03.09 06:51 Frissítve: 2021.03.09 10:00

Tenisz: a Davis-kupa-kapitány a top 30-ba várja Fucsovicsot

Köves Gábor, a magyar Davis Kupa-válogatott szövetségi kapitánya a világranglista legjobb 30 teniszezője közé várja Fucsovics Mártont, aki vasárnap kikapott a rotterdami döntőben a nyolcadik helyen álló orosz Andrej Rubljovtól.

A Davis-kupa-kapitány szerint Fucsovics Márton a top 30-ba is bekerülhet (Fotó: AFP)

A magyar éljátékos sikerével 13 pozíciót javított, így már a 46. helyre jött fel az ATP-rangsorban.

„A döntőn kívül az első fordulós mérkőzése volt a legnehezebb Opelka ellen, aki óriásit adogat, és kiszámíthatatlan hátulról. Nagyon tetszett, hogy minden meccsen nyugodtan és taktikusan játszott, aminek meg is lett az eredménye. Annyi bizonyos, hogy a hat meccs sokat kivett belőle a döntő előtt” – elemezte a múlt heti történéseket Köves Gábor az M4 Sportnak.

„Marcinak fekszik a fedett pálya és a viszonylag gyors borítás, ő ilyen körülmények között tudja magából kihozni a legjobbat. Ha a második vagy harmadik fordulóban találkozik Rubljovval, szerintem ugyanúgy megverte volna, mint a többieket. Nem mindegy, hogy kivel mikor kerül szembe az ember, a döntőben nem tudta azt kihozni magából, amit a korábbi mérkőzéseken, mert nem volt annyira friss.”

A kapitány kifejtette, Rubljov félt a nyíregyházi teniszezőtől, és tisztelte őt amiatt, hogy a korábbi három meccsükből kétszer kikapott tőle. A folytatásról szólva Köves Gábor kifejtette:

„Dohában már kedden játszania kell Marcinak, elég peches abból a szempontból, hogy Katarban vasárnap helyett szombati döntő lesz, ami megszokott a Közel-Keleten. Azért sem könnyű a helyzete, mert a múlt héten fedett pályán játszott egy fárasztó versenyt, kedden pedig már Dusan Lajoviccsal csap össze, így egy beütésen kívül nem lesz ideje a felkészülésre, ráadásul szabad téren folytatja. Ez szerintem egy bónuszhét lesz neki, ha önbizalommal játszik, akkor nyerhet mérkőzéseket, de a dohai torna inkább a következő heti dubaji nagyobb versenynek lesz a felvezetése.”

A távolabbi jövőről szólva Köves Gábor leszögezte: „A járvány miatt átalakították a világranglista pontszámítását, de Marcinál az eredményei alapján eleve csak idő kérdése, hogy mikor lesz a top harmincban. Ezt a játékával már bizonyította.”

2021.03.19 18:00:09

Tenisz KLEIN RON

Bemutatjuk az orosz éljátékost, aki ellen Fucsovics Márton idén már nem akar többet teniszezni.

2021.03.14 08:14:46

Tenisz BERTA MIHÁLY, DANCSÁK ANDRÁS

Tornák, ellenfelek, statisztikák, világranglista-helyezések és a tíz legemlékezetesebb pillanat.

2021.03.07 22:20:14

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Röviden: a világ egyik legjobb teniszezője.

2021.03.07 13:04:18

Tenisz HARMATH ÁKOS

A magyar éljátékos alaposan megizzasztotta a sorozatban 20. ATP 500-as meccsét is megnyerő oroszt.

2021.02.26 18:41:12

Tenisz KLEIN RON

Az idei Australian Opent megnyerő japán teniszező nagy álma, hogy példaképként tekintsenek rá.