Roland Garros: Zverev sérülés miatt feladta a Nadal elleni elődöntőt

Vágólapra másolva!
2022.06.03. 18:39
null
Alexander Zverev mankó segítségével hagyta el a pályát, mellette az együttérző Rafael Nadal (Fotó: AFP)
Rafael Nadal jutott elsőként fináléba a francia nyílt teniszbajnokság (Roland Garros) férfi egyéni versenyében, mert Alexander Zverev a második szett végén bokasérülést szenvedett és feladta az egyébként elképesztően kiélezett elődöntőt. Később a norvég Casper Ruud négy szettben legyűrte a rutinosabb Marin Cilicet – kialakult a vasárnapi döntő párosítása.   


A szakadó eső miatt bezárt tető alatt játszották a mérkőzést, amelyen Zverev egyből el tudta venni ellenfele adogatását, de Nadal 4:4-nél utolérte német riválisát. A játékrész végül – hárított játszmalabdák és bréklabdák után – rövidítésben dőlt el, amiben a torna tizenháromszoros bajnoka 2–6-ról fordítva 10–8-ra nyert.

A második szettben adogatóként mindkét játékos szenvedett: úgy jutottak el 5:5-ig, hogy mind a ketten négyszer brékeltek. Két játékkal később, amikor a 36. születésnapját éppen pénteken ünneplő Nadal kiharcolta az újabb rövidítést, Zverev jobb bokája egy csúszásnál aláfordult, a német játékos pedig fájdalmasan kiabálva elterült a földön.

A kétszeres világbajnok német teniszezőt tolókocsiban vitték az öltözőbe, majd néhány perccel később Zverev mankókkal visszajött és kezet nyújtott riválisának, ami véget vetett a rendkívül magas színvonalú találkozónak.

A 21-szeres Grand Slam-bajnok Nadal pályafutása 14. Roland Garros-döntőjére készülhet, eddigi 13 fináléját mind megnyerte.

(MTI)

A másik, később kezdődött elődöntőben a rutinosabb, de ezúttal esélytelenebbnek számító Marin Cilic kezdett jobban a norvég Casper Ruuddal szemben. Az egyszere GS-győztes horvát teniszező 6:3-ra behúzta az első szettet, de ezt követően egyértelműen elvesztette az irányítást. A meccs hátralévő részében Ruud volt magabiztosabb, ő hibázott kevesebbet és a végén sem remegett meg a lába: az utolsó három szettet 6:4, 6:2, 6:2-re nyerte meg, így bejutott élete első Roland Garros fináléjába.

TENISZ
ROLAND GARROS, PÁRIZS
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Nadal (spanyol)–A. Zverev (német) 7:6 (10–8), 6:6 után bokasérülés miatt Zverev feladta
Ruud (norvég)–Cilic (horvát) 3:6, 6:4, 6:2, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik