Roland Garros: Piros Zsombor legyőzte a korábbi GS-elődöntőst

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.05.16. 13:20
null
Piros Zsombor a vártnál sokkal simább győzelmet aratott (Fotó: Tumbász Hédi – archív)
Piros Zsombor két sima játszmában, 6:2, 6:2-re legyőzte az amerikai Sam Querreyt a francia nemzetközi teniszbajnokság (Roland Garros) selejtezőjének első fordulójában. A nőknél sikerrel vette az első akadályt Jani Réka is, aki a francia Audrey Albie-t múlta felül két szettben.

Piros Zsombor a világranglista 107. helyezettje, a 2017-es wimbledoni bajnokságon elődöntős amerikai Sam Querrey ellen kezdte meg a szereplését élete első Roland Garrosán. A 22 éves magyar fiú – aki jelenleg 189. az ATP rangsorában – egyáltalán nem kezdett megilletődötten, az első két játékban csak egy labdamenetet veszített el (2:0), majd 3:1-nél volt újabb négy bréklabdája, de ekkor még nem tudta növelni az előnyét (3:2). Piros aztán a szett utolsó három játékát ismét uralta, egy 12–3-as szériával, szűk fél óra alatt 6:2-re megnyerte a játszmát.

A magyar játékos a második felvonásban is hamar brékelőnybe került (3:1), majd 4:2-nél újra elvette Querrey adogatását, s végül egy love-game-mel befejezte a meccset (6:2), amely 58 perc alatt véget ért.

PIROS ÍGY ZÁRTA A MECCSET

„Másodjára tudtam meccset nyerni Grand Slamen, ami hatalmas érzés – idézi a magyar játékost az MTI. – Tökéletesen sikerült kiviteleznem a taktikát, és Querreynek nem működött annyira a szervája, mint szokott, kicsit esett az eső, így könnyebb volt ritörnöznöm.”

Piros a selejtező második fordulójában a fehérorosz Jegor Geraszimovval (146.) találkozik.

A nőknél Jani Réka – akit jelenleg a 128. helyen jegyeznek a WTA rangsorában – két szettben nyert a szabadkártyával induló Audrey Albié (442.) ellen. A magyar hölgy az első játszmát brékhátrányból, 2:4-ről felállva nyerte meg, a másodikat pedig úgy, hogy háromszor is elvette francia riválisa adogatását (6:2). A mérkőzés 1 óra 10 percig tartott.

JANI MECCSLABDÁJA

Jani a kvalifikáció második körében az ausztrál Jaimee Fourlisszal (235.) csap majd össze, aki az olasz Federica Di Sarrát (213.) győzte le két játszmában 110 perc alatt – az első, rövidítésben eldőlő játszma négy perc híján olyan hosszú ideig tartott, mint Janinak a továbbjutás kiharcolása...

ROLAND GARROS
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
FÉRFI EGYES
Piros (magyar)–Querrey (amerikai, 3.) 6:2, 6:2
NŐI EGYES
Jani (magyar, 20.)–Albié (francia) 6:4, 6:2
Fourlis (ausztrál)–Di Sarra (olasz) 7–6 (9–7), 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik