Roland Garros: nagyon nehéz Piros Zsombor selejtezős sorsolása

Vágólapra másolva!
2022.05.15. 20:53
null
Nem lesz könnyű dolga Pirosnak a párizsi selejtezőben (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Piros Zsombor a harmadik kiemelt amerikai Sam Querrey, Jani Réka pedig a hazai közönség előtt szereplő Audrey Albie ellen kezd a francia nyílt teniszbajnokság selejtezőjében – közölte az MTI.

A vasárnapi sorsoláson eldőlt, hogy a világranglistán 190. Piros első Roland Garros-kvalifikációjában a harmadik kiemelt Sam Querreyt kapta ellenfélül, aki 34 évesen jelenleg csak 107. az ATP-rangsorban, de 2018-ban a 11. helyen állt, tíz tornát nyert meg, és elődöntős volt a 2017-es wimbledoni bajnokságon.

A 22 éves magyar még nem találkozott a 198 centis kaliforniaival.

„Itt már nagyon nehéz jó sorsolást kapni, mert mindenki 200-on belül van – mondta a szövetség közösségi oldalán Noszály Sándor, Piros edzője. – Querrey személyében egy nagyon nagy szerválóról beszélünk, az a legfontosabb, hogy Zsombi a saját játékát játssza, mozgassa az ellenfelet, és agresszívan teniszezzen".

A 20. kiemelt Janira könnyebbnek ígérkező feladat vár hétfőn a női versenyben, mivel a WTA-ranglista 129. helyezettje egy szabadkártyás francia teniszezővel száll szembe, aki a 438. helyen áll.

A selejtezőből három győzelemmel lehet feljutni a Roland Garros jövő vasárnap rajtoló főtáblájára, ahol öt magyar indulhat alanyi jogon: Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma.

(MTI)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik