Roland Garros: „11-kor már játszom…” – rohannia kellett Dimitrov ellenfelének

KLEIN RON (Párizs)KLEIN RON (Párizs)
Vágólapra másolva!
2018.05.27. 18:12
null
Mohamed Szafvat az első meccsét játszotta Grand Slam-torna főtábláján (Fotó: AFP)
A Roland Garros főtáblájáról hullanak a férfiak, mint a legyek. Még az első játéknapon, vasárnap is ketten, a szerb Viktor Troicki és az ausztrál Nick Kyrgios jelentette be visszalépését sérülés miatt, így a selejtező nyolc szerencsés vesztese is a legjobbak között játszhat – pontosabban játszhatna.

 

Merthogy vasárnapra a többség elutazott, csupán az egyiptomi Mohamed Szafvat írta alá a délelőtt fél 11-es zárásig a papírt, miszerint vállalja a játékot. Nos, ő 11 után nem sokkal már pályára is lépett a bolgár Grigor Dimitrov ellen…

„Kilenc körül még edzettem egyet, aláírtam a papírt, aztán indultam volna, amikor szembe jött velem az egyik menedzser, és ha már ott volt, megkérdeztem tőle, mi a helyzet? Mire meglepve válaszolta, hogy nem tudom a legújabb híreket? Tizenegy órakor már játszom a centeren… Nekem minden cuccom egy másik öltözőben volt, szóval rohannom kellett. De nagyon boldog vagyok a vereség ellenére, mert sohasem hittem volna, hogy egyszer a Roland Garros centerpályáján nekem tapsolnak” – mondta az egyiptomi.

SORSOLTAK PÁROSBAN

A női páros verseny sorsolása mellett a férfiakét is elkészítették a Roland Garroson. Fucsovics Márton a budapesti ATP-torna győztesével, az olasz Marco Cecchinatóval nevezett, az első fordulóban a lehető legkeményebb ellenfél vár rájuk, az első kiemelt lengyel Lukasz Kubot és a brazil Marcelo Melo.

A nőknél az első helyen rangsorolt Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic a kínai Csang Suaj és az ausztrál Alja Tomljanovic ellen lép pályára.

De itt még nem volt vége a napnak. Kyrgios visszalépésével ismét megüresedett egy hely a főtáblán, de több szerencsés vesztes nem volt az aláírók listáján, így hétfő 10.30-ig ismét lehet jelentkezni. A ranglistahelyezések alapján a sorban következő indiai Prajnes Gunneswaran az igazán szerencsétlen vesztes, hiszen ő közben már nevezett a vicenzai tornára, így kiesett a jelöltek közül. Az őt követő argentin Marco Trungelliti viszont „szabad”, el is indult autóval Barcelonából, várhatóan egész éjjel vezetni fog, hogy aláírja azt a bizonyos papírt…

A különbségről csak annyit, hogy a Roland Garros első körének vesztese 40 ezer eurót kap, míg a vicenzai verseny végső győztese 9 200 eurót…

Hétfőn nem csak az aláírók miatt lesz érdekes a nap Párizsban, hiszen Babos Tímea is játszik délelőtt 11 órától, a 14-es pálya első meccsén a spanyol Lara Arruabarrena ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik