Három szett is elég volt, Djokovics az Australian Open bajnoka

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2021.02.21. 09:21
null
Novak Djokovics az Australian Open bajnoka! (Fotó: AFP)
A Melbourne-ben zajló Australian Open férfi egyesének döntőjében Novak Djokovics három szettben legyőzte Danyiil Medvegyevet, így megszerezte pályafutása tizennyolcadik Grand Slam-tornagyőzelmét.

Kiválóan kezdett a címvédő Djokovics, az első két adogatójátékán kívül ellenfeléét is megnyerte, így 3:0-ra ellépett az elején. Medvegyev azonban hasonló sormintát követve egyenlíteni tudott (3:3). A következő öt játékban mindketten megnyerték saját adogatásukat, majd 6:5-nél Djokovics volt higgadtabb, és lezárta a szettet.

A második játszmában az orosz egyre többet hibázott, míg Djokovics rendre kihasználta lehetőségeit. A szett hetedik játékát Djokovics 40:40-ről nyerte meg, így ellépett 5:2-re, Medvegyev pedig a földhöz vágta ütőjét – ekkor úgy tűnt, hogy teljesen elvesztette a fonalat az orosz. A következő játékban a szerb elvette ellenfele adogatását, így 6:2-re behúzta a játszmát.

A harmadik szettet ugyanúgy kezdte Djokovics, mint az elsőt: kétszer hozta zsinórban a saját adogatójátékát, miközben az oroszét is elvette, így 3:0-s előnyhöz jutott. Ekkor az orosz kicsit összekapta magát, több bravúrt is bemutatott, és feljött 4:2-re, a folytatásban azonban Djokovics lezárta a meccset. A szett hetedik játékában saját adogatását nyerte meg, majd a győzelemért Medvegyevet breakelte, így ez a játszma is 6:2-vel lett az övé.

Djokovics kilencedik alkalommal nyerte meg a Melbourne-ben zajló Australian Opent, ráadásul úgy, hogy még sosem vesztett itt döntőt. Emellett ez a siker pályafutása 18. Grand Slam-tornagyőzelme, így már csak kettővel van lemaradva az egyaránt 20 sikernél járó Rafael Nadaltól és Roger Federertől.

A szerb teniszező pályafutása 82. serlege mellé 2.75 millió ausztrál dollárt (619 millió forint) kapott. A döntőn részt vehettek nézők, de a koronavírus-járvány miatt csak 7500 főt engedtek be a Rod Laver Arénába.

A mérkőzés összefoglalója

TENISZ
AUSTRALIAN OPEN, Melbourne, (kemény pálya, 80 000 000 ausztrál dollár összdíjazás)
FÉRFI DÖNTŐ
Novak Djokovics (szerb, 1.)
–Danyiil Medvegyev (orosz, 4.) 7:5, 6:2, 6:2

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik