Australian Open: Fucsovics ausztrál, Balázs spanyol ellenféllel kezd – sorsolás

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.02.05. 08:00
null
Fucsovics Márton ausztrál ellenfelet kapott (Fotó: Kisalföld/Huszár Gábor)
Elkészült a 2021-es Australian Open teniszverseny sorsolása. A férfiaknál Fucsovics Mártonnak és Balázs Attilának, a nőknél Babos Tímeának szoríthatnak a magyar szurkolók.

 

Fucsovics Márton első ellenfele az ausztrál Marc Polmans lesz, aki a 125. helyen áll a világranglistán. Tavaly egyesben a második fordulóban esett ki az Australian Openen. Ha a 28 éves nyíregyházi teniszező továbbjut, a következő körben a Stan Wawrinka–Pedro Sousa párharc győztesével találkozik.

A 32 esztendős Balázs Attila a legjobb 128 között a ranglistán 98. Roberto Carballes Baenával csap össze, aki tavaly és 2019-ben egyaránt az első körben búcsúzott a versenytől. Ha Balázs továbbjut, a Vasek Pospisil–Danyiil Medvegyev összecsapás nyertese vár rá a második fordulóban.

Babos Tímea sorozatban kilencedszer szerepel az Australian Open főtábláján. A legutóbbi nyolc alkalom során háromszor jutott tovább a második fordulóba. A 27 éves teniszező a belga Ysaline Bonaventure-rel kezd, aki 123. a világranglistán. A második körben Babos az amerikai Alison Riskével vagy az orosz Anasztaszja Potapovával mérkőzhet meg.

A férfiaknál az első kiemelt Novak Djokovicsra a francia Jérémy Chardy, míg Rafael Nadalra a zentai születésű, szerb színekben versenyző Györe László (Laslo Djere) vár az első körben. A nőknél Ashleigh Barty–Danka Kovinics, Laura Siegemund–Serena Williams és Lizette Cabrera–Simona Halep mérkőzést is rendeznek az első fordulóban.

A férfi és a női egyes február 8-án hétfőn kezdődik.

A teljes sorsolást ide kattintva megtekintheti!


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik