K. T. I. 2021.12.16 09:27 Frissítve: 2021.12.29 12:51

Aus. Open: „Nem tudok azonosulni a Covid-intézkedésekkel” – Babos nem indul

„A kereseti lehetőség és az esetleges dicsőség nem minden” – írta Babos Tímea a hivatalos Instagram-oldalán, bejelentve, hogy az ausztrál kormány koronavírussal kapcsolatos intézkedései, a karanténkötelezettség és az úgynevezett „Covid-táborok” elrettentették, így nem indul a 2022-es Australian Openen. 

Babos Tímea nem indul az Australian Openen (Fotó: Tumbász Hédi, archív)

 

 

Hivatalossá vált, hogy Babos Tímea hosszú idő után először sem egyesben, sem párosban nem lesz ott az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon. A 28 esztendős teniszezőnő, aki 2020-ban még párosban győzni tudott Melbourne-ben, a hivatalos Instagram-oldalán jelentette be döntését. 

„(…) Arra az elhatározásra jutottam, hogy a jövő évi Australian Opent X év után kihagyom, mert a karrieremben eljutottam arra a pontra, amikor a kereseti lehetőség és az esetleges dicsőség nem minden. Egyszerűen nem tudok azonosulni az ausztrál kormány Covid-intézkedéseivel, az esetleges karantén-kötelezettséggel, ahogy a Covid-táborok is elrettentenek. Őszintén mondom, hogy nem mennék nyugodt szívvel Ausztráliába, sem az egyéni kvalira, sem pedig a kedvenc páros Slamemre" – írja posztjában Babos. 

A teniszezőnő hozzátette, sajnálja a helyzetet, és sok sikert kíván mindazoknak, akik ezzel együtt is részt vesznek 2022 első Grand Slam-tornáján. 

„A gyengébb egyéniranglista-helyezésem és párossikereim miatt nyilvánvalóan dilemmák sorozata előtt állok a jövőben, de egy biztos, nem adom fel, mert tudom és hiszem, hogy több van bennem ennél” – tette hozzá Babos, megígérve, hogy hamarosan bejelenti azt is, a 2022-es idényben tervei szerint kivel indul a párosversenyeken.

Az Australian Open január 17-én kezdődik. A korábbi kommunikáció szerint versenyzőknek novemberig meg kellett kapniuk legalább két koronavírus elleni oltást ahhoz, hogy az országba való belépéshez egyáltalán vízumot igényelhessenek. A pontos részletek nem láttak azóta sem napvilágot, ám novemberben még vegyes karantén- és buborékrendszert terveztek a szervezők. Emlékezetes, hogy az előző kiírás alkalmával több mint 70 induló kényszerült legalább kéthetes karanténra egy hotelszobába zárva, mert a beutazás alatt olyan repülőjáraton ült, amelyen később az ausztrál hatóságok pozitív koronavírusos eseteket találtak. 

 


 

2022.06.27 09:28:45

Tenisz GYŐRI FERENC, MIHÁLYI PETRA

ELŐZETES. A spanyol rajthoz áll, de meglepetést keltene, ha valódi kihívója lenne a szerbnek.

2022.06.26 16:24:44

Tenisz B. D. K.

Minden szögből megmutatta, mennyire csodásan áll rajta a lila ruha.

2022.06.06 21:32:14

Tenisz B. D. K.

A 23 éves magyar teniszezőről és a párjáról Bécsben készült a fotó.

2022.06.05 08:58:27

Tenisz SZABÓ RÓBERT

A nehezebb ágon végigmenetelve aratott nagyon sima győzelmet a döntőben a spanyol klasszis.

2022.06.01 22:59:33

Tenisz ŐRI B. PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A vidám Nadalt szombaton, szintén a francia fővárosban, a Stade de France-ban is lehetett látni.