Fucsovics számára véget ért az ausztrál kaland, Raonic négy szettben nyert

Vágólapra másolva!
2021.02.12. 06:50
null
Fucsovics számára vége az idei versenynek (Fotó: AFP)
A Melbourne-ben zajló Australian Open férfi egyesének harmadik fordulójában Fucsovics Márton a torna 14. kiemeltje, Milos Raonic ellen lépett pályára, és jó kezdés után a harmadik játszmára elfáradt, apróbb sérülést is szenvedett, így végül négy szettben kanadai ellenfele diadalmaskodott.

AUSTRALIAN OPEN, Melbourne, (kemény pálya, 80 000 000 ausztrál dollár összdíjazás) – (Tv: Eurosport, Eurosport2)
FÉRFI EGYES
3. FORDULÓ
(a 16 közé kerülésért)
Fucsovics Márton–Milos Raonic (kanadai, 14.) 6:7 (2–7), 7:5, 2:6, 2:6

Fucsovics Márton kis túlzással ott folytatta a kanadai Milos Raonic ellen, ahol két napja Stan Wawrinka ellen abbahagyta: rendkívül összeszedetten és koncentráltan kezdte a játékot, miközben a kanadai pontosan azt hozta, amire előzetesen várni lehetett. Bombaerős szervái után a lehető leghamarabb igyekezett lezárni a labdameneteket, s mivel a legtöbbször sikerrel is járt és Fucsovics sem hagyott fogást magán az adogatójátékai során – igaz, 4:3-as vezetésénél a kanadai három bréklabdát hagyott kihasználatlanul –, jöhetett a rövidítés az első játszma végén, közel 50 perc játék után. Ebben aztán Raonic bizonyult higgadtabbnak és gyorsan kétszer is elvette Fucsovics adogatását az elején, ami elég volt a játszma megnyeréséhez.

A második szett elején aztán olyan történt, ami az elsőben egyszer sem: Fucsovics hamar elvette a kanadai adogatását, igaz, nem tudta a saját szervajátékával megtámogatni azt, így továbbra is fej fej mellett haladtak a felek. Fucsovicson azonban már kezdtek érződni a jelei, hogy az első két fordulóban nem sokan játszottak nála többet – 8 óra 12 percet töltött a pályán –, egyre nehezebben nyerte meg saját adogatásait, bréklabdának meg a közelében sem volt. Egészen a szett végéig: 6:5-ös vezetésénél, a legjobbkor vette el ismét a kanadai adogatójátékát, amivel ki is egyenlítette a szettek állását.

A harmadik játszmában viszont egyetlen pillanat elég volt ahhoz, hogy eldőljön a találkozó: miután az ötödik játékban Raonic semmire brékelte a magyar fiút, s 3:2-re vezetett, a következő játék során Fucsovics egy keresztütés során a combjához kapott, s bár látszólag nem volt komoly a baj, innentől kezdve a magyar fiú nem tudott a szettben több játékot nyerni.

A 6:2-re elbukott játszma után hosszasan ápolták Fucsovics combját, s ugyan kiállt a folytatásra, ám innentől kezdve már csak idő kérdése volt, hogy a kanadai „szervagép” mennyi idő alatt tudja le a találkozót. Ez végül 31 perc alatt jött el, az 1573 Arénába nagyszerű hangulatot varázsoló magyar szurkolótábor azért még így láthatott Fucsovicstól egy-két parádés pontot, ám Raonic végül 6:2-re megnyerte a játszmát, s ezzel a mérkőzést is.

Fucsovics érthetően fáradtan, de jókedvűen összegzett a meccs után a Magyar Távirati Irodának.

„A taktika az volt, hogy a végén egy nagy tenyeressel beütöm a meccslabdát. Hát, ebben akadt egy-két hiba sajnos... Komolyra fordítva a szót, az az igazság hogy nem szeretek jatszani Raonic ellen. Ráadásul kicsit meglepett, hogy jól tartotta játékban a labdát, és kevesebbet hibázott, mint gondoltam."

Az ápolásról a magyar teniszező közölte, nemcsak a combjával és a csípőjével akadtak gondjai.

„Az az igazság, hogy mindenem fájt. Küzdöttem, ez ma ennyire volt elég. Eljutottam két ötszettes meccsel a harmadik körig, úgyhogy nem maradt hiányérzetem. Köszönöm, hogy sokan szorítottak értem, nagyon jólesett” – fűzte hozzá.

Fucsovics Márton szereplése ezzel véget ért az idei Australian Openen, míg Raonic készülhet a Djokovics–Fritz összecsapás győztese ellen.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik