I. SZ.
2022.01.15 11:00 Frissítve: 2022.01.15 13:58

Aus. Open: Ez a verseny Novak nélkül is nagyszerű – Nadal

Sokakhoz hasonlóan Rafael Nadalnak is kezd elege lenni Novak Djokovics ausztráliai mizériájából. A szerbhez – és Roger Federerhez – hasonlóan húsz Grand Slam-tornagyőzelemnél járó spanyol az Australian Open előtt beszélt a sajtónak a koronavírus elleni oltást megtagadó, ezért ausztráliai vízumától megfosztott világelső helyzetéről.

Rafael Nadal (jobbra) szerint Novak Djokovics ügye nem vethet árnyat az Australian Openre (Fotó: AFP, archív)

„Őszintén szólva kezd fárasztó lenni a történet – mondta Nadal a sajtótájékoztatón, miközben sokat mondóan megvonta a vállát. Szerinte a melbourne-i Grand Slam-torna amolyan vidám évnyitó verseny, amit nem ronthat el egy ilyen közjáték. – Az Australian Open nagy verseny, sokkal fontosabb, mint bármelyik teniszező. Ha Novak játszik, rendben van. Ha mégsem játszhat, akkor sincs gond, ez a verseny nélküle is nagyszerű lesz. Én így gondolom.”

Nadal megkapta az oltásokat, a férfiak világranglistáján az első százból 97-en oltottak, a nőknél ugyanez a top 100-ból 96 játékosra igaz.

A spanyolt arról is kérdezték, mit üzenne Djokovicsnak.

„A legjobbakat kívánom neki. Nagyon tisztelem őt, még ha nem is értek egyet több olyan dolgával, amit az elmúlt hetekben tett” – mondta Nadal.

Honfitársa, a kétszeres GS-győztes Garbine Muguruza, a női verseny 3. kiemeltje nem tud azonosulni Djokovics nézeteivel.

„Simán el lehetett volna kerülni ezt a hercehurcát. Akik itt vagyunk, mindannyian megkaptuk az oltást, tudtuk, hogy ez a versenyzés feltétele – mondta Muguruza. – Tiszták a szabályok, követni kell őket. Mi ebben olyan nehéz?”

Djokovics sorsáról vasárnap dönt az ausztráliai bíróság.

2022.09.22 23:42:31

Tenisz nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Lénye, személye a csendes, mély szeretetet sugározza inkább, ezt hívja elő, s a sportban nemcsak a siker alkalmát leső lelket erre szólítja föl! A Federer-jelenség a Csik Ferenc, Papp László, Balczó András, Egerszegi Krisztina és az 1956 utáni, »szeretet emberévé« tisztuló Puskás Ferenc példájához hasonlatos.

2022.09.11 20:14:58

Tenisz nemzetisport.hu

Az ifjú spanyolnál fiatalabban senki nem ért a világranglista tetejére: négyjátszmás győzelme után hétfőtől ő a világelső.

2022.09.10 16:24:48

Tenisz nemzetisport.hu

Sokkal jobban kezdett Swiatek, de megingott a győzelem kapujában, a végére meg Dzsabur omlott össze.

2022.09.06 23:41:46

Tenisz MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Serena és nővére, az egyéniben hét GS-tornát nyerő Venus a szegény területekről származó, szerény körülmények között felnövő afroamerikai gyerekeket ösztönözték, hogy kezdjenek el játszani, washingtoni teniszközpontot alapítottak nekik, és az ötvenes években még gyakorlatilag csak fehérek által űzött sportágba behozták a sokszínűséget.

2022.09.04 00:08:52

Tenisz MIHÁLYI PETRA

NS-VÉLEMÉNY. A sokoldalúság és a lehetőségek, a szabad választás korszakát éljük.