ATP-vb: Zverev a világbajnok, legyőzte Djokovicsot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.18. 20:35
null
Zverev a harmadik német világbajnok lett! (Fotó: AFP)
Némi meglepetésre a 3. kiemelt Alexander Zverev két sima szettben legyőzte a világelső Novak Djokovicsot a Londonban zajló ATP-világbajnokság férfi egyesének döntőjében. Zverev ezzel Boris Becker és Michael Stich után a harmadik német férfiteniszező lett, aki megnyerte a világbajnoki címet.

 

Alexander Zverev még meg sem született, amikor Boris Becker máig utolsó német teniszezőként 1996-ban játszott döntőt egyesben az ATP-világbajnokságon, s óriási csatában, öt szettben kikapott Pete Samprastől.

Djokovics azzal az elképzeléssel érkezett a londoni O2 Arénába, hogy megszerezze pályafutása hatodik világbajnoki címét, ezzel lehagyta volna a szintén ötszörös világbajnok Ivan Lendlt és Pete Samprast, hogy beérje a ranglista élén Roger Federert.

Nem érte utol.

A német fiatal ugyanis kezdetben remekül tartotta magát, sőt, az első játszmában kőkemény adogatásaival próbálta megtörni nála majdnem tíz évvel idősebb ellenfelét. Zverev hét ászt ütött az első szettben, Djokovics egyet sem.

A felek 4:4-ig fej fej mellett haladtak, ekkor Zverev az első bréklabdáját megcsinálta a szerbbel szemben, s miután a következő játékban másodjára a szettlabdát is megcsinálta, 6:4-re hozta is az első szettet.

A második játszma ehhez képest valódi „brékfesztivállal” kezdődött: Zverev kétszer, Djokovics egyszer vette el ellenfele adogatását, aztán a német 2:1-es vezetésétől 5:3-ig hozták mindketten a saját gémjüket – újabb bréklabdát sem láthatott a közönség. Végül 5:3-nál Djokovics a meccsben maradásért adogatott, amikor Zverevnek három meccslabdája is akadt, s a másodikat hozta is.

 


Ezzel Alexander Zverev 81 perc alatt legyőzte Novak Djokovicsot, aki az idei wimbledoni torna óta csupán a harmadik vereségét szenvedte el.

ATP-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON (8 500 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
A. Zverev (német, 3.)–Djokovics (szerb, 1.) 6:4, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik