ATP-kupa: Djokovics elutazik Ausztráliába

Vágólapra másolva!
2021.12.07. 10:24
null
Djokovics ott lesz az ATP-kupán (Fotó: AFP)
A világelső Novak Djokovics ott lesz a szerb válogatottban januárban a sydneyi ATP-kupán, így egyre valószínűbb, hogy elindul utána az ausztrál nyílt teniszbajnokságon is – írja az MTI.

A január 1-től 9-ig tartó csapatverseny szervezői kedden közölték, hogy a 34 éves sztár rajta van a nevezési listán. Az Australian Open január 17-én rajtol.

Korábban a játékos édesapja, Szrdjan Djokovics úgy nyilatkozott, hogy ha a rendezők nem enyhítenek az oltási kötelezettségen, akkor a fia valószínűleg nem indul az év első Grand Slam-tornáján. Djokovics egyelőre nem árulta el, hogy kapott-e már vakcinát, édesapja szerint azonban a Tennis Australia álláspontja az oltással kapcsolatban egyenlő a zsarolással.

A házigazdák minden részt vevő játékostól elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen.

Az idén három GS-t nyerő világelső az esztendő elején kilencedszer nyert a Melbourne Parkban, s az eddig ugyancsak húsz trófeát gyűjtő Roger Federerrel és Rafael Nadallal társbérletben csúcstartó a férfiak között a Grand Slam-győzelmek tekintetében.

A spanyol klasszis már jelezte, hogy ott lesz az Australian Openen, a térdműtéte után lábadozó Federer azonban hiányozni fog a mezőnyből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik