Tenisz: Babos is visszalépett, győzelemmel kezdtek a mieink a Billie Jean King-kupában

Vágólapra másolva!
2024.04.08. 14:39
Nagy Adrienn (Fotó: Imago Images)
Nagy Adrienn győzelmével kezdett a tartalékos magyar női teniszválogatott a Billie Jean King-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának portugáliai tornáján.

 Az egyaránt top 200-as Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna nemrég lemondta a szereplést, és a hétvégén tovább fogyatkozott a csapat, mivel a világranglista 165. helyén álló Babos Tímea is visszalépett a viadaltól. Így Palágyi Miklós kapitány már csak Stollár Fannyra (270.), Szabanin Natáliára (601.) és Nagy Adriennre (728.) számíthat Oeirasban.

Közülük elsőként a 23 éves Nagy lépett pályára Gergana Topalova (253.) ellen, a felek négy brékkel jutottak el 4:4-ig, majd az ötödik brék már a junior párosban Australian Open-bajnok magyar szettelőnyét jelentette. A folytatásban a bolgár 5:3-nál nem tudta kiszerválni a játszmát, utána Nagy hárított szettlabdát adogatóként, aztán a rövidítésben már ismét ő volt a jobb. A találkozó két órán át tartott.    

A folytatásban Szabanin csap össze Viktorija Tomovával (74.), a párharcot lezáró párost pedig Nagy és Stollár vívja Lia Karatancsevával és Izabella Sinikovával.

A csoportkörben még Ausztria és Dánia vár a mieinkre az A jelű kvartettben. A három csoport első helyezettje és a másodikok különcsatájának győztese jut tovább a világdöntő selejtezőjébe, míg a 12 csapatos torna utolsó két helyezettje kiesik a zóna II-es csoportjába.

A magyarok egy évvel ezelőtt Antalyában másodikként továbbjutottak az euro-afrikai zóna I-es csoport tornájáról, majd novemberben Belgiumban 3:1-re kikaptak a rájátszásban, így nem kerültek be a 2024-es világdöntő selejtezőjébe.

Billie Jean King-kupa
A-csoport, 1. forduló
Nagy Adrienn–Gergana Topalova 7:5, 7:6 (7–4)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik