Tenisz: Piros Zsombor a 16 között búcsúzott Zadarban

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.21. 15:46
Piros Zsombor (Getty Images)
Piros Zsombor vereséget szenvedett a nyolcaddöntőben a zadari (zárai) salakpályás challenger-tenisztornán.

A világranglistán 108. játékos – aki a múlt héten negyeddöntőt vívott a székesfehérvári viadalon – csütörtökön a 213. helyen álló Jozef Kovalikkal csapott össze. A szlovák ellenfél a Kiskút Open nyitókörében, kilenc napja Fajta Pétert búcsúztatta.

Eddigi egyetlen találkozójukon, egy évvel ezelőtt Piros két szettben nyert a sanremói challengeren. A második csatában a 24 éves magyar „repülőrajtot vett”, háromszor is elvette Kovalik adogatását, és 21 perc elteltével már szettelőnyben volt. A pozsonyi teniszező az első játszmában összesen hat labdamenetet nyert.

A folytatásban a 31 éves Kovalik feljavult, 4:2-re elhúzott, de az adriai verseny egyetlen magyarja kijött a hullámvölgyből, és kiegyenlített – mire Kovalik kettétörte a térdén az ütőjét. A rövidítésben azonban ismét a rivális volt jobb, így jöhetett a döntő játszma. Ebben a szlovák teniszező 4:3-as vezetéséig mindkét fél hozta adogatójátékát, aztán viszont Piros elvesztette sajátját, majd ellenfele lezárta a 2 óra 14 percig tartó mérkőzést. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik