Piros Zsombor nyerte meg a tét nélküli mérkőzést a Davis-kupa-selejtezőben

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.02.03. 18:32
Piros Zsombor révén győzelemmel búcsúztunk a selejtezőben (Fotó: Árvai Károly)
Piros Zsombor tét nélküli mérkőzésen legyőzte Kevin Krawietz-et, így a németek 3:2-re nyerték meg a Tatabányán rendezett tenisz Davis-kupa-selejtezőt a magyar válogatott ellen.

A párharc utolsó felvonását némi huzavona előzte meg, mivel először azt jelentette be a műsorközlő, hogy vége a programnak. A már győztes vendégek ennek megfelelően boldogan fotózkodtak egy hatalmas „Qualified” (Továbbjutott) táblával, a kapitányok és a játékosok interjúkat adtak a pályán, de egyszer csak kiderült, hogy a két kapitány közös döntése alapján lejátsszák az ötödik meccset is.

Addigra a hatezres Multifunkcionális Sportcsarnok telt házas közönsége a felére fogyatkozott, ám ők hangos ovációval fogadták, hogy Piros Zsombor és a párosspecialista Kevin Krawietz vív még egy bemutató jellegű összecsapást.

A világranglistán 129. magyar fej fej mellett haladt a csak páros ranglistahelyezéssel rendelkező, ebben a műfajban kétszeres Roland Garros-bajnok ellenfelével, majd egy bréket követően, 6:5-nél a szettért adogatott. Csakhogy Krawietz visszabrékelt, a rövidítésben viszont végig Piros volt a jobb, és egy látványos átemeléssel lezárta a játszmát.

A folytatás 0:2-vel indult, de a hazai kedvenc hamarosan utolérte egyre lassabban mozgó riválisát, 5:3-nál már a mérkőzésért szervált, és egy ásszal befejezte a találkozót, amely 1 óra 19 percig tartott.

„Köszönöm mindenkinek, aki itt maradt. Kellett idő, amíg belejöttem ebbe a barátságos meccsbe, nem volt nagyon magas a színvonal, de jó volt újra pályára lépni a Davis-kupában” – nyilatkozta boldogan.

A párharcot megnyerő, háromszoros Davis-kupa-bajnok németek tehát 3:2-es összesítéssel jutottak tovább a Davis-kupa-finálé 16 csapatos csoportkörébe. A vesztes magyar együttes osztályozót vív ősszel.

TENISZ
DAVIS-KUPA, VILÁGDÖNTŐ, SELEJTEZŐ
MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG
TATABÁNYA (FEBRUÁR 2–3.)
EGYES
Piros Zsombor–Kevin Krawietz 7:6 (7–2), 6:3

Korábban
Valkusz Máté–Jan-Lennard Struff 3:6, 2:6
PÁROS
Marozsán Fábián, Valkusz Máté–Kevin Krawietz, Tim Pütz 3:6, 6:7 (3–7)

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
EGYES
Marozsán Fábián–Dominik Koepfer 2:6, 6:7 (4–7)
Fucsovics Márton–Jan-Lennard Struff 6:3, 7:5

Végeredmény: Magyarország–Németország 2:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik