Fucsovics Márton két szettben legyőzte Marozsán Fábiánt Rotterdamban

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.02.13. 16:55
Fucsovics Márton nyerte meg a magyarok csatáját (Fotó: Dömötör Csaba)
Fucsovics Márton két szettben legyőzte Marozsán Fábiánt a Rotterdamban zajló kemény pályás, ATP 500-as tenisztorna első fordulójában.

 

Magyar tenisztörténeti mérkőzést rendeztek Rotterdamban, az ATP Tour 1990 óta íródó történelmében ugyanis Fucsovics Márton és Marozsán Fábián egymás elleni meccse volt a második olyan találkozó, amelyen két magyar csapott össze a főtáblán (tavaly novemberben Szófiában 6:1, 6:3 lett a Marozsán Fábián–Piros Zsombor első körös meccs).

Ők ketten legutóbb a 2022-es pozsonyi challengertorna döntőjében küzdöttek meg egymással, s azt a mérkőzést az akkor második helyen kiemelt Fucsovics 6:2, 6:4-re nyerte meg. A 32 éves játékos ma 296. alkalommal lépett pályára az ATP keretein belül, de most először játszott egyik honfitársa ellen.

MAROZSÁN–FUCSOVICS

Marozsán adogatott először, és hozni tudta a szerváját. Fucsovicsnak már nem ment ez ilyen könnyen, hiszen máris az első szervagémjénél bréklabdához jutott az ellenfele. Ezt azonban hárította, és megfordította a játékot (1:1). Fucsovics utána semmire brékelte le Marozsánt, brékjét pedig meg is tudta erősíteni. 4:3-as Fucsovics-vezetetésnél maratoni gémet vívtak, Marozsánnak négy bréklabdája is volt, de nem tudott egyenlíteni (3:5). Fucsovics 5:4-nél a játszmáért adogathatott, Marozsán azonban ismét két bréklabdához jutott. A fiatalabb magyar az első kettőt kihasználatlanul hagyta, aztán Fucsovics szettlabdához jutott. A játszmát azonban nem tudta lezárni, Marozsán pedig visszabrékelt (5:5). Két könnyed szervagém után aztán következhetett a rövidítés. Ebben 2–1-es Fucsovics-előnynél jött az első minibrék (3–1), majd 6–4-nél a szetten belül másodszor adogathatott a játszmáért. Marozsán ekkor visszaminibrékelt, de Fucsovics harmadik próbálkozásra, ezúttal már fogadóként csak behúzta az első szettet. 6:7 (5–7)

A második játszmát Fucsovics kezdte, és előnybe került. Utána rögtön, a meccsen másodszor is semmire elvette Marozsán-adogatását, majd megerősítette a brékjét (0:3). Utána hosszú játék következett, Fucsovics pedig a harmadik bréklabdáját kihasználta, lényegében eldöntve a szett és a meccs sorsát (0:4). 0:5-nél a becsületgémet Marozsán behúzta, majd Fucsovics a második meccslabdáját értékesítve lezárta a két magyar találkozóját. 1:6

FÉRFI TENISZ
ATP-TORNA, ROTTERDAM (kemény pálya)
1. FORDULÓ
Fucsovics Márton–Marozsán Fábián 7:6 (7–5), 6:1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik