Davis-kupa: Egyiptomban vívja osztályozóját a magyar válogatott

BALÁZS DÁVIDBALÁZS DÁVID
Vágólapra másolva!
2024.02.08. 13:54
Egyiptommal csapunk össze szeptemberben (Fotó: Árvai Károly, archív)
A csütörtöki sorsoláson eldőlt, hogy férfi teniszválogatottunk Egyiptomban vívja osztályozóját a Davis-kupában, és a szeptemberi párharc győztese játszik majd 2025-ben a világdöntő selejtezőjében – hívta fel a figyelmet a Magyar Teniszszövetség a Facebook-oldalán.

Az egyiptomi csapat a múlt hétvégén Ecuadort verte meg Kairóban 3–1-re, salakon. Magyarország legutóbb 2006-ban találkozott az egyiptomi csapattal, akkor Hódmezővásárhelyen 5–0-ra nyertünk, és most is mi vagyunk az esélyesek – teszi hozzá a közlemény. 

A csütörtöki sorsoláson a magyar együttes kiemelt volt.

– Hogyan vélekedik a sorsolásról? Kaphattunk volna akár könnyebb, akár nehezebb ellenfelet?

– Voltak még Egyiptomhoz hasonló csapatok, de azt gondolom, alapjában véve elégedettek lehetünk a sorsolással.

– Tavaly Törökországot salakpályán győztük le Keszthelyen osztályozón, csakúgy, mint az egyiptomiak is az idei selejtezőn a negyedik kiemelt Ecuadort Kairóban. Esélyes, hogy rendezőként ismét ezt a borítást választják. Számíthat ebben a párosításban, hogy ellenfeleink szintén jól teljesíthetnek salakon?

– Az idei osztályozó a US Open után következik, ebben az időszakban alapvetően kemény pályán versenyeznek a játékosok, tehát át kell szokni. De ha minden válogatott játékos rendelkezésre áll majd, akkor bízom benne, hogy érvényesül a tudáskülönbség bármely borításon.

– Kijelenthető, hogy ha a legerősebb csapattal állunk ki, mi leszünk az esélyesek?

– Igen, bár a tavalyi osztályozón a törökök ellen idehaza játszhattunk, ami a Davis-kupában nagy előny. De bízom abban, hogy a legerősebb csapattal kijön a már említett tudáskülönbség idegenben is, és nem lesz a helyszín döntő faktor.

NAGY Zoltán, a magyar Davis-kupa-válogatott szövetségi kapitánya

 

 

Mint ismert, a mieink tavaly szeptemberben 4–0-ra legyőzték Törökországot a keszthelyi osztályozón, így Tatabányán sorozatban ötödször selejtezhettek a fináléba jutásért (ezekből egyszer, 2018-ban jött össze a világdöntő), ám a múlt héten, kemény borításon a németektől sajnos 3–2-es vereséget szenvedtek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik