Australian Open: Djokovics és Alcaraz is a legjobb Nadalra számít

V. J./MTIV. J./MTI
Vágólapra másolva!
2023.12.28. 09:19
null
Rafael Nadal Brisbane-ben tér majd vissza (Fotó: Getty Images)
A világelső szerb Novak Djokovics és Carlos Alcaraz spanyol teniszező szerint is csúcsformában fog visszatérni a teniszhez a korábbi ranglistaelső, szintén spanyol Rafael Nadal.

 

Novak Djokovics, a szerbek 24-szeres Grand Slam-tornagyőztes klasszisa a Carlos Alcaraz elleni, rijádi bemutató mérkőzése előtt elmondta: ő mindig a lehető legjobb játékra számít Rafael Nadaltól.

„Rengetegszer leírták már őt, akárcsak engem. De mi bebizonyítottuk, hogy tévednek. Ő nem az a típusú játékos, aki csak azért tér vissza, hogy középszerű szinten játsszon még néhány meccset. Címeket akar nyerni, a legjobbját akarja nyújtani, ezért is legendás alakja a sportágunknak” – mondta a 22-szeres GS-bajnok spanyolról Djokovics.

„Beszéltem olyanokkal, akik az elmúlt hetekben edzettek Rafával. Mindannyian azt mondták, csúcsformában van” – mondta honfitársáról a szintén korábbi világelső, a US Openen és Wimbledonban is bajnok 20 éves Alcaraz, aki a rijádi találkozón 4:6, 6:4, 6:4-re legyőzte Djokovicsot.

A 37 éves Nadal a januári ausztrál nyílt bajnokságon játszott legutóbb tétmérkőzést, azóta volt egy csípőműtéte is, s a most hétvégén rajtoló brisbane-i viadalon tér vissza, mielőtt pályára lép a január 14. és 28. közötti, melbourne-i Grand Slamen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik