Wimbledon: Újabb mérföldkő volt ez a karrieremben – Marozsán Fábián

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.04. 14:14
null
Marozsán Fábián egy szettet elvitt Goffintől (Fotó: Getty Images)
Marozsán Fábián szerint újabb mérföldkőhöz érkezett el a karrierjében azzal, hogy főtáblán szerepelt a wimbledoni teniszbajnokságon.

 

A világranglistán 96. játékos kedden az M1 aktuális csatornának elmondta, későbbre várta ezt az áttörést:

„Azt hittem, ez csak a US Openen jön majd össze, de sokat dolgoztam rajta, hogy sikerüljön. Életemben először voltam szerencsés vesztes egy versenyen, és sajnos nem igazán tudtam élni a lehetőséggel, az eredmény elég csúnya lett” – utalt Marozsán Fábián arra, hogy a hétfői első körben 6:2, 5:7, 6:2, 6:0-ra kikapott a belga David Goffin-től.

„Szettet nyertem egy korábbi top tízes ellenféllel szemben, aki tavaly itt negyeddöntős volt, ráadásul úgy, hogy életemben először játszottam füvön Londonban. Az bánt, hogy az egyenlítés után nem vittem tovább a lendületet, de elsőre nem volt ez rossz, és topformában sem biztos, hogy megvertem volna. Nem a fű lesz a kedvenc borításom, de ha lesznek szép eredményeim rajta, akkor ez talán változhat” – mondta tréfásan.

Az utóbbi két hónapban rengeteg dolog történt a Hajdúszoboszlói SE sportolójával: legyőzte Rómában a világelső Carlos Alcarazt, challenger-tornát nyert Perugiában, bekerült a top 100-ba, és főtáblás lett Wimbledonban.

„Az eredmények ismeretében változhatnak a terveim, ha maradok a top százban, akkor több ATP-tornán indulok majd. A következő célom az, hogy meccset nyerjek Grand Slam-főtáblán” – jelentette ki Marozsán, majd rátért a nyári tervekre:

„Otthon egy kis pihenő következik, aztán a szuperliga nevű magyar csapatbajnokság, július tizenhetedikétől a trieszti challenger, utána főtábla Umagban, majd megpróbálom megvédeni a címemet Banja Lukában, aztán kezdődik a felkészülés Amerikára” – sorolta Marozsán, aki a tengerentúlon a winston-salemi 250-es viadallal hangol majd a US Openre, ahol már a főtáblán kezd.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT!

WIMBLEDON (44.7 millió angol font, fű)
FÉRFI EGYES
1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)
Marozsán Fábián–David Goffin (belga) 2:6, 7:5, 2:6, 0:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik