Wimbledon: Djokovics három szettben jutott be a döntőbe

Vágólapra másolva!
2023.07.14. 17:29
null
Novak Djokovics a vártnál könnyebben tudta le a Jannik Sinner elleni elődöntőt (Fotó: Getty Images)
A wimbledoni füves pályás Grand Slam-torna elődöntőjében a második helyen kiemelt – s a viadalt eddig hétszer megnyerő – Novak Djokovics három szettben múlta felül az olasz Jannik Sinnert.

 

A lehető legrosszabban kezdte az első játszmát a nyolcadik helyen kiemelt Sinner, Djokovics ugyanis egyből elvette az adogatását, s gyakorlatilag 3:0-s hátrányból kellett felkapaszkodnia. Az olasz ugyan hozta az adogatásait, de Djokovicsét nem tudta elvenni, így nagyon hamar szetthátrányba került.

A második szett ennél eggyel szorosabb forgatókönyvet eredményezett, a világranglista második helyén álló szerb ikon a harmadik gémben tudott brékelni, s ez ismét elégnek bizonyult a sikerhez – Sinner derekasan küzdött, de nem tudta legyűrni 36 éves ellenfelét.

A harmadik játszmában a meccsben maradásért harcolt az olasz, s ezúttal képes volt felvenni a versenyt Djokoviccsal. Mindkét fél hozta a saját adogatását, s noha Sinnernek 5:4-nál két szettlabdája is volt, nem tudta lezárni a játszmát, így a rövidítésre maradt a döntés. Ezt a szerb bírta jobban, így pályafutása nyolcadik wimbledoni trófeájáért küzdhet meg az Alcaraz–Medvegyev csata győztesével.

TENISZ
WIMBLEDON
FÉRFI EGYES
ELŐDÖNTŐ
Djokovics (szerb, 2.)–Sinner (olasz, 8.) 6:3, 6:4, 7:6 (7–4)
KÉSŐBB
Alcaraz (spanyol,1.)–Medvegyev (orosz, 3.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik