Tenisz: Rafael Nadal Rómában sem indul – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.05.05. 18:58
null
Nadal kihagyja Rómát is (Fotó: Getty Images)
Hivatalos közösségi oldalán jelentette be Rafael Nadal, hogy nem lép pályára a római ATP 1000-es mesterversenyen sem, mert korábbi lábsérülése nem jött rendben. A 36 éves, 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes spanyol klasszis az idei Australian Open óta nem játszott mérkőzést, bár több tornán is szeretett volna visszatérni.

Pénteken délután Twitter-csatornáján jelentette be, hogy az idei Australian Openen összeszedett izomsérülése miatt nem tud elindulni a római mesterversenyen a jövő héten.

„Sajnálattal kell bejelentenem, hogy nem tudok rajthoz állni a római versenyen. Nagyon bánt, hogy egy újabb olyan tornát vagyok kénytelen kihagyni, amely ilyen kiemelten fontos számomra, az olasz szurkoló tenisz iránti elkötelezettsége miatt” – írta Nadal, aki hozzátette, hosszú ideje nem tudott normális edzésmunkát végezni.

„Az elmúlt napokban ugyan tapasztaltam némi javulást, de igazából hónapok óta nem tudtam azon a szinten edzeni, amire szükségem lenne, s még további időre van szükségem, mire ez megtörténik. Nem tehetek mást, mint hogy elfogadom ezt és türelemmel dolgozom tovább” – írta Nadal.

A 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes spanyol az idei Australian Open második fordulójában sérült meg, azóta nem játszott, pedig korábban több versenyen is tervezte már a visszatérését – végül az Indian Wells-i tornától, a Miami Opentől, a monte-carlói, a barcelonai és a madridi versenytől is visszalépett.

Mindez azt jelenti, hogy a Roland Garros előtt Nadal egyetlen salakpályás versenyen sem indult – ezek után persze a párizsi Grand Slam-tornán sem garantált a szereplése.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik