Billie Jean King-kupa: Bondár is nyert, már 2–0 a magyaroknak

Vágólapra másolva!
2023.04.14. 13:17
null
Bondár Anna két szettben nyert a Billie Jean King-kupán (Fotó: Kovács Péter)
Gálfi Dalma után Bondár Anna is két szettben nyert, ezzel a magyar válogatott utolsó, pénteki csoportmérkőzésén 2–0-ra vezet az eddig veretlen hollandok ellen Antalyában, a tenisz Billie Jean King Kupa euro-afrikai zónájának I-es csoportjában.

A végső rangsor a pénteki meccsek végeredményének ismeretében alakul ki, azaz a záró párosnak is jelentősége van: a magyar szövetség közösségi oldalán azt írta, hogy a 3–0-s siker jelent biztos továbbjutást.

Bondár Anna (87.) Lesley Pattinama Kerkhove (198.) ellen lépett pályára a salakpályás viadalon, s mindkét szettet 6:3-ra nyerve diadalmaskodott. A párost magyar részről Gálfi és Bondár vívja majd.

A szombatig tartó tornán Palágyi Miklós kapitány együttese kedden az egyiptomiak legyőzésével rajtolt, szerdán kikapott a házigazda törököktől, csütörtökön pedig nyert a lettek ellen.

A két csoportgyőztes automatikusan továbbjut – de a pozíciók meghatározása miatt megmérkőznek egymással a szombati záró napon –, a két csoportmásodik pedig rájátszást vív a harmadik továbbjutó helyért.

BILLIE JEAN KING-KUPA
A-CSOPORT
4. FORUDLÓ
Magyarország–Hollandia 2–0 – állás az első egyes után
Bondár Anna–Lesley Pattinama Kerkhove 6:3, 6:3

KÉSŐBB
Bondár, Gálfi–Lamens, Bibiane Schoofs

KORÁBBAN
Gálfi Dalma–Suzan Lamens 6:4, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik