Tenisz: Piros Zsombornak kínai ellenfélen át vezet az út az Australian Open főtáblájára

MTI/B. A.MTI/B. A.
Vágólapra másolva!
2023.01.11. 12:33
null
Piros Zsombor az Australian Open főtáblájának küszöbén (Fotó: Getty Images)
Piros Zsombor második mérkőzését is megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjében, így már csak egy győzelemre van a főtáblától.

A világranglistán 171. magyar játékos – aki 2018 óta először szerepel az évnyitó Grand Slam-viadalon – szerdán az olasz Andrea Pellegrinóval (181.) csapott össze. A könnyedén hozott első szett után az ellenfél 3:0-ra elhúzott, ám a 23 éves Piros két brékkel fordított, és 1 óra 14 perc alatt nyert.

„Az egyik szemem sír, a másik meg nevet, mert azt hittem, hogy hamarabb vissza fogok térni a kedvenc Grand Slamemre, másrészt óriási dolog, ha az ember eljut a selejtező döntő fordulójáig” – nyilatkozta a Tennis 4U Facebook-oldalon. „Az első szettben sült a kezem, még talán soha nem jutottam el 19 perc alatt 5:1-ig, aztán meglepett az olasz srác, mert magasabb szinten kezdett el játszani, de fel tudtam zárkózni. Javuló tendenciát mutat a játékom, ma minden jobban ment, mint a múlt héten Új-Kaledóniában vagy akár a tegnapi meccsen. Rendben leszek fizikálisan a holnapi folytatásra” – tette hozzá.

A 2017-ben junior Australian Open-bajnok budapesti teniszező a főtáblára jutásért a kvalifikáció nyitókörében Marozsán Fábiánt búcsúztató kínai Sang Csün-csenggel (194.) száll szembe. A mindössze 17 éves ázsiai – aki az első felnőtt GS-viadalán szerepel – szerdán a nála 22 esztendővel idősebb spanyol Fernando Verdascót verte.

Marozsán mellett kedden Jani Réka is kiesett a selejtező első fordulójában.

Az Australian Open elitmezőnyének küzdelmei hétfőn rajtolnak, magyar részről alanyi jogon ott kezd majd Fucsovics Márton, Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna.


TENISZ, AUSTRALIAN OPEN
Selejtező, 2. forduló

Piros Zsombor–Andrea Pellegrino (olasz) 6:2, 7:5

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik