US Open: nincs megállás, a 18 éves Gauff már a nyolcban

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.09.05. 08:12
null
Coco Gauff először játszhat egyesben negyeddöntőt a US Openen (Fotó: AFP)
Az amerikai tinédzser, Coco Gauff két szoros játszmában legyőzte (7:5, 7:5) a kínai Csang Suajt az amerikai nemzetközi teniszbajnokság (US Open) magyar idő szerint vasárnap késő esti programjában, és karrierje során először bejutott a verseny negyeddöntőjébe.

 

Coco Gauffnak nagyon meg kellett harcolnia a győzelemért a női mezőny versenyben maradó legfiatalabb és legidősebb játékosának mérkőzésén, hiszen az első és a második játszmában is Csang Suaj jutott el először öt megnyert gémig: az elsőt 4:5-ről, a másodikat 3:5-ről, sőt játszmalabdáról fordította meg a 18 éves amerikai teniszező. Gauff hatalmas ünneplésben részesült, az őt támogató hangorkán különösen a második szettben volt elsöprő, amikor a Flushing Meadowsra lecsapó eső miatt behúzták a dugig telt Arthur Ashe Stadion tetejét.

Gauff következő ellenfele a francia Caroline Garcia lesz, aki ennél sokkal könnyebben jutott túl az amerikai Alison Riske-Armitrajon.

Az alsó ág másik negyeddöntőjét két olyan versenyző vívja majd, aki korábban nem jutott ilyen messzire a US Openen. Az idén Wimbledonban döntőt játszó Onsz Dzsabur életében először (az első szettet 2:5-ről visszahozva) legyőzte Veronyika Kugyermetovát – Gálfi Dalma kiejtőjét –, így a negyedik Grand Slam-versenyen is kipipálhatja a nyolcba jutást.

Az ausztrál Ajla Tomjlanovic az első szettet összesen nyolc játszmalabda hárításával nyerte meg Ljudmila Szamszonova ellen – ezek közül hetet a 14 percig tartó tizedik gémben védett –, a másodikban aztán már lesöpörte a pályáról megtört orosz riválisát.

US OPEN, NEW YORK (60 millió dollár, kemény pálya)
NŐK, EGYES
NYOLCADDÖNTŐ
Gauff (amerikai, 12.)–Csang Suaj (kínai) 7:5, 7:5
Garcia (francia, 17.)–Riske (amerikai, 29.) 6:4, 6:1
Dzsabur (tunéziai, 5.)–Kugyermetova (orosz, 18.) 7:6 (7–1), 6:4
Tomljanovic (ausztrál)–Szamszonova (orosz) 7:6 (10–8), 6:1

A nyolcaddöntő további párosítása
Swiatek (lengyel, 1.)–Niemeier (német)
Kvitová (cseh, 21.)–Pegula (amerikai, 8.)
Azarenka (fehérorosz, 26.)–Ka. Plísková (cseh, 22.)
Collins (amerikai, 19.)–Szabalenka (fehérorosz, 6.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik