US Open: Kyrgios búcsúzott, a nőknél Garcia a négy között

Vágólapra másolva!
2022.09.07. 08:15
null
A címvédő után Hacsanovval már nem bírt Kyrgios (Fotó: AFP)
Az orosz Karen Hacsanov legyőzte Nick Kyrgiost, így bejutott az elődöntőbe az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi versenyében. A nőknél Caroline Garcia búcsúztatta Cori Gauffot, Onsz Dzsaburral találkozik a négy között. 

 

Maratoni csatát hozott a világelső Danyiil Medvegyevet búcsúztató Nick Kyrgios, és az orosz Karen Hacsanov mérkőzése a US Open negyeddöntőjében. Hacsanov már a negyedik szettben lezárhatta volna a mérkőzést, azonban ellenfele sokkal jobb játékot mutatott a tie-break során, így jöhetett a mindent eldöntő játszma. Az ötödik szettben az orosz elvette Kyrgios adogatását, onnantól kezdve pedig elég volt, hogy a sajátjait nyerte, első meccslabdáját értékesítve megnyerte a mérkőzést, és bejutott a legjobb négy közé. Hacsanov az elődöntőben az 5. helyen kiemelt Casper Ruuddal találkozik.

A nők versenyében a 12. helyen kiemelt Cori Gauff csapott össze a 17. helyen kiemelt Caroline Garciával. Sokkal jobban kezdte a mérkőzést a francia, az első két adogatását elvette Gauffnak, így viszonylag nagy, 4:0-s előnybe került az első szettben. Az amerikai ugyan feljavult, de Garcia tartotta magát és megnyerte a játszmát. A második szettben ismét brékelni tudott a francia, majd hozva a saját adogatásait behúzta a játszmát, és a mérkőzést is. Garcia a négy között Onsz Dzsaburral találkozik.

US OPEN, NEW YORK (60 millió dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Hacsanov (orosz, 27.)–Kyrgios (ausztrál, 23.) 7:5, 4:6, 7:5, 6:7, 6:4

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Garcia (francia, 17.)–Gauff (amerikai, 12.) 6:3, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik