Tenisz: Babos és Zidansek nem jutott döntőbe párosban a Rómain

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2022.09.23. 14:16
Babos Tímea oldalán Tamara Zidansekkel kiesett a pénteki pároselődöntőben a Római Teniszakadémián zajló, 115 ezer dollár (45.4 millió forint) összdíjazású salakpályás női challengertornán – számolt be róla az MTI.

A második kiemelt magyar-szlovén duóra a négy között a csütörtökön Nagy Adriennt és Tóth Amarissát legyőző Jesika Malecková és Renata Voracová várt. A találkozó három cseh gémmel indult, és 20 perc elteltével már 5:1 állt az eredményjelzőn. Babosék még egyszer elvették riválisuk adogatását, de a szettet már nem tudták megfordítani.

A folytatásban a magyar-szlovén kettős lépett meg 3:1-re, majd végigvitte előnyét, és 6:3-mal kiegyenlített. Jöhetett az utolsó szettet helyettesítő döntő rövidítés, melyben folyamatosan az – időnként a szerencsétől is támogatott – csehek voltak előrébb és 1 óra 27 perc után ők ünnepelhettek.

A párosok küzdelmeiben a másik ágon, 17 óra körül Bondár Anna és a belga Kimberley Zimmermann – akiket az első helyen emeltek ki a szervezők – a harmadikként rangsorolt Anhelina Gabujeva, Anasztaszija Zaharova orosz kettőssel csap össze.

Egyesben az utolsó magyarként versenyben maradt, második kiemelt Bondár Anna a német Tamara Korpatschcsal (118.) száll szembe 14 órakor az elődöntőben.

WTA 125-ÖS TORNA, BUDAPEST (115 000 dollár, salak)
PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Jesika Malecková, Renata Voracová (cseh)–Babos Tímea, Tamara Zidansek (magyar, szlovén, 2.) 6:3, 3:6, 10–6 – döntő rövidítés
KÉSŐBB
17.00 körül: Bondár Anna, Kimberley Zimmermann (magyar, belga, 1.)–Anhelina Gabujeva, Anasztaszija Zaharova (orosz, 3.)

KÉSŐBB
EGYES ELŐDÖNTŐ

14.00: Bondár Anna (2.)–Tamara Korpatsch (német)
utána: Oceane Dodin (francia)–Viktoria Tomova (bolgár)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik